Filistinlilerden Gösteri

Filistinlilerden Gösteri

Son günlerde ABD'den cesaretle işgal çetesinin ilhak haberleriyle gündeme gelen Batı Yaka için Filistinliler protesto için bir araya geldi.

Batı Yaka'nın Nablus kentinde toplanan Filistinliler, işgal çetesinin Batı Yaka'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planını protesto ederek, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a destek verdi.

Filistinliler, işgal rejimi yönetiminin işgal altındaki Batı Yaka'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planını protesto etmek için gösteri düzenledi.

Batı Yaka'nın Nablus kentinde düzenlenen gösteride, Filistin bayrakları taşıyan protestocular jşgal rejimi karşıtı sloganlar attı.

Çok sayıda kişinin destek verdiği eylemde konuşan Fetih Hareketinin Nablus sorumlusu Cihad Ramazan, Filistin beldelerinde ve kentlerinde İşgal çetesine karşı halk direnişinin aktifleştirilmesi çağrısı yaptı.

İşgal çetesi, uluslararası hukuku duvara çarpıyor

Filistin'in özgürlük mücadelesine devam edeceğini dile getiren Ramazan, "İsrail, her gün Filistin halkını şehit etmeye, yerlerinden sürmeye ve şiddete devam ederken, uluslararası hukuku da duvara çarpıyor." ifadesini kullandı.

Binyamin Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, Netanyahu 1 Temmuz'dan itibaren Batı Yaka'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin ilhakını kabine veya Meclisin onayına sunabilecek.

İşgal çetesinin "ilhak" etmeyi planladığı bölgelerin Batı Yaka'nın yaklaşık yüzde 30'unu oluşturduğu dile getiriliyor