Filistinliler Evlerine Dönmekte Kararlı

Filistinliler Evlerine Dönmekte Kararlı

Avrupa'da yaşayan Filistinliler, dünyanın çeşitli bölgelerindeki Filistinlilerin dönüş hakkına bağlı olduklarını ve bu hakkın zaman aşımına uğramayacağını söyledi.

Avrupa Filistinlileri Buluşması'na katılanlar, dönüş hakkını korunmak ve Filistin davasını hedef alan komplolara karşı koymak için uluslararası bir koalisyon oluşturulmasını istedi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan buluşmanın sonuç bildirisinde, dönüş hakkının eksiltilemeyeceği, bölünemeyeceği ve pazarlık konusu yapılamayacağı ifade edildi.

Doğruhaber’in bildirdiğine göre, son günlerde Filistinli tanımının yeniden yapılmasına yönelik projeler olduğuna dikkat çekilen bildiride, dönüş hakkının toplu ve ferdi bir hak olduğu ve zaman aşımına uğrayarak düşmeyeceği vurgulandı.

Bildiride, Filistin halkının işgale karşı tüm meşru yollarla direnme hakkı olduğu ve bu hakkın uluslararası hukuk tarafından garanti altına alındığı kaydedildi.

Berlin'deki buluşmaya katılan Filistinliler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs hakkındaki haksız kararlarını reddettiklerini, söz konusu kararların Filistinlileri bağlamayacağını ve Kudüs'ün Filistin'in tarihi başkenti olarak kalacağını bildirdiler.