Filistinli Yaşlı Adam Tutuklandı

Filistinli Yaşlı Adam Tutuklandı

İsrail askerlerine taş atan Filistinli yaşlı adam tutuklandı, evi yıkıldı

İsrail güçleri "Şeyh el Cebel" (Dağın Şeyhi) lakaplı Şeyh Said Armi'nin Batı Şeria'da yer alan Ramallah şehrinin doğusundaki Der Cerir köyünde yer alan evini yıktı ve kendisini tutukladı.

Said Armi ilerlemiş yaşına rağmen sapanla İsrail güçlerine taş atan görüntüleriyle ilgi çekmişti. Bölgede İsrail güçlerine taş atanların genellikle Filistinli gençler ve çocuklar olduğu biliniyordu.

İlerleyen yaşına rağmen Armi'nin tutuklanması ve evinin yıkılması sosyal medyada tepki topladı.

İsrail güçleri Haziran 1967'de gerçekleşen 6 Gün Savaşları'ndan bu yana Batı Şeria'da işgalci olarak bulunuyor. Kasım 1967'de BM'nin İsrail'i bu işgalden dolayı kınayan ve derhal işgal ettiği bölgeleri boşaltmasını isteyen kararına rağmen İsrail herhangi bir yaptırıma uğramaksızın Batı Şeria'da askeri güçlerini işgalci olarak tutuyor, el koyduğu topraklara Yahudi yerleşimciler yerleştiriyor.

Aralık 1987'de başlayan 1. Filistin İntifadası'ndan beri işgalci güçlere taş atılması, Filistinlilerin işgale direnebilmek için silah bulamaması ve azmini yansıtması açısından sembolik önem taşıyor.

İsrail güçleri, Filistinlilerin evlerini yıkmayı ve zeytin ağaçlarını kesmeyi bir cezalandırma yöntemi olarak kullanıyor.