Filistinli Papaz: Asıl Terörist ABD'dir

Filistinli Papaz: Asıl Terörist ABD'dir

Kutsal Mekanlara Destek İçin İslam-Hıristiyan Yüksek Heyeti üyesi olan Hristiyan din adamı Manuel Müsellem, Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün halk, güçlülerin güçsüzlere bir şey vermediğine inandığı için başladığını söyledi.

Kutsal Mekanlara Destek İçin İslam-Hıristiyan Yüksek Heyeti üyesi olan Hristiyan din adamı Manuel Müsellem, Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün halkın, güçlülerin güçsüzlere bir şey vermediğine inandığı için başladığını söyledi.


Güçlülerin güçsüzlere barış, adalet, sevgi, şefkat ve gerçek gözyaşı vermediğini belirten Müsellem, Filistin halkına seslenerek, "Elindeki tek gerçek silahındır" dedi.


Filistinlilerin en güçlü silahının kendisine ilham veren, silah taşıyan ve halkının acı çektiğine inanan genç olduğunu kaydeden Müsellem, o gencin

kendilerine işgal altındaki kutsal mekanları yeniden kazandıracağını ifade etti.


"Evet; silahların birleştirilmesini istiyoruz. Fakat korkakların elinde değil. Bilakis halkları için canlarını feda eden cesur insanların elinde birleşmesini istiyoruz" diyen Müsellem, Filistin direnişinin silahına uzanan elin koparılması gerektiğini söyledi.


Müsellem, Filistin halkının ayağa kalkıp haklarını talep etmeye ve gasp edilen haklarını geri almak için elinden gelen her yolla direnmeye hakkı olduğuna dikkat çekti.


Filistinlilerin terörle suçlanmamalarını isteyen Müsellem, güçsüzlere karşı güçlülerin ve işgalcilerin yanında yer alanların terörist olduklarını belirtti.


ABD Başkanı Donald Trump'a da seslenen Müsellem, "Terörist sensin. Çünkü uluslararası hukuku herkese eşit şekilde uygulamıyorsun" dedi.


 


Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi