Filistinli Öğrenciler Gazze'de Düzenledikleri Gösteride ABD'deki Cinayeti Kınadı

Filistinli Öğrenciler Gazze'de Düzenledikleri Gösteride ABD'deki Cinayeti Kınadı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın öğrenci kolu İslami Kitle, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Carolina eyaletinde üç Müslüman öğrencinin öldürülmesini protesto amacıyla bugün (12 Şubat Perşembe) Gazze'deki Birleşmiş Milletler binası önünde gösteri d

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın öğrenci kolu İslami Kitle, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Carolina eyaletinde üç Müslüman öğrencinin öldürülmesini protesto amacıyla bugün (12 Şubat Perşembe) Gazze'deki Birleşmiş Milletler binası önünde gösteri düzenledi.

Gösteriye onlarca öğrenci katılırken, öğrenciler cinayeti kınadı ve Birleşmiş Milletler ile insan hakları örgütlerinden bu tür ırkçı cinayetler karşısında üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini istedi.

Gazze Şeridi'ndeki İslami Kitle Başkan Yardımcısı Said El-Hatum, gösteride yaptığı konuşmada, "Filistin insanının en çirkin cinayetlere maruz kaldığı ve çelişkilerle dolu bir dönemde bazıları daima semavi dinler arasında hoşgörüye davet eden yüce dinimizi karalamaya çalışıyor" dedi.

Üç kişiden oluşan Filistinli ve Suriyeli bir ailenin Amerikalı ırkçı bir cani tarafından öldürülmesinin kendilerini üzüntüye boğduğunu belirten El-Hatum, olayı şiddetle kınadıklarını ifade ederek, dünya medyasının ve özellikle de Amerikan medyasının cinayeti görmezden gelmesini eleştirdi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) da uluslararası toplumun Paris ve Kuzey Carolina cinayetlerine yaklaşımındaki çifte standardı eleştirdi. Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, dün akşam konuyla ilgili yyaınladığı bildiride, cinayetin ırkçı bir eylem olduğunu ifade etti.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde bulunan Kuzey Carolina Üniversitesi yakınlarındaki Chapel Hill’de üç Filistinli ırkçı bir Amerikalı tarafından evlerinde silahla vurularak öldürüldü. Salı günü yerel saatle 17.11’deki silah sesleri üzerine akademisyenler ve öğrencilerin yaşadığı apartmana giden polis, üç gencin cesedini buldu. Polis, ölenlerin kimliklerini 23 yaşındaki Suriye asıllı Şadi Berakat, 21 yaşındaki eşi Yusr Muhammed Ebu Saliha ve 19 yaşındaki Razan Muhammad Ebu Saliha olarak açıkladı.

FİEM