Filistinli Küçük İnas'ın Şehadeti Tüm Filistin Dostlarını Üzdü

Filistinli Küçük İnas'ın Şehadeti Tüm Filistin Dostlarını Üzdü

Filistinli Küçük İnas'ın Şehadeti Tüm Filistin Dostlarını Üzdü

Beş yaşındaki İnas Şevket Dar Halil'in dün (19 Ekim Pazar) arkasında okul çantasını ve öğretmeninin verdiği ödevleri bırakarak şehit olması Ramallah'ın kuzeyindeki Sencel köyünü yasa boğarken tüm Filistin dostlarını da üzdü.

Anaokulu öğrencisi Filistinli küçük kızın arkadaşıyla birlikte okul dönüşü köy girişinde bir Yahudi yerleşimci tarafından otomobille ezilerek şehit edildiği ve arkadaşının da ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı haberi sosyal paylaşım sitelerinde hızla yayıldı.

Facebook kullanıcıları, küçük İnas'ın şehit olduğu ve arkadaşı 5 yaşındaki Tulin Ömer Usfur'un da yaralı olduğu haberi hastane kaynakları tarafından teyit edilmesinin hemen ardından Filistinli küçük kızın resimlerini paylaşmaya başladı.

İnas Şevket'in gözü yaşlı annesi hastanede yaptığı açıklamada, kızının okul dönüşü Yahudi yerleşimcilerin kullandığı yoldan karşıya geçmeye çalışırken bir Yahudi yerleşimcinin kızına çarparak kaçtığını ve hastaneye kaldırılan İnas'ın çok geçmeden hayatını kaybettiğini söyledi.

Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimcinin otomobiliyle seyir halindeyken çocukları görünce yolunu değiştirip çocuklara kasıtlı olarak çarptığını bildirdi.