Filistinli İşadamına Yargısız İnfaz

Filistinli İşadamına Yargısız İnfaz

Batı Yaka’nın El-Bire kentinde İşgal Güçleri Filistinli İşadamını Yargısız İnfazla Şehit Etti...

Filistin Sağlık Bakanlığı, Batı Yaka’nın orta kesiminde, El-Bire kentinin sanayi bölgesinde bir Filistinlinin şehit olduğunu açıkladı.
Filistinli hastane kaynakları, işgal askerlerinin bir Filistinliye otomobille çarpma eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla ateş açtığını ve yaralı Filistinlinin daha sonra hayatını kaybettiğini bildirdi.
İşgal güçlerinin sağlık ekiplerinin ve Kızılay görevlilerinin yaralı Filistinliye ulaşıp ilk yardımda bulunmalarına izin vermediği kaydedildi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, şehidin El-Bire kenti sakinlerinden 60 yaşındaki Hamdan El-Arıda olduğunu, El-Bire kenti sanayi bölgesinde fabrikası bulunan Filistinli işadamının bölgede İsrail askerlerinin olduğunu görünce paniklediğini ve aracının yön değiştirdiğini, bu sırada araca ateş açan işgal askerlerinin El-Arıda’yı yargısız infaz ettiğini söyledi.
Sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan video görüntülerinde işgal askerlerinin Filistinli işadamına oldukça yakın mesafeden ateş açtığı görüldü.
İşgal güçlerinin El-Bire kentinde Filistinli bir işadamını yargısız infazla şehit etmesinin Ramallah’ta gerçekleştirilen ve iki işgal askerinin ölümüyle sonuçlanan ateş açma eyleminin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.