Filistinli Gruplardan 'İntifadayı Artırın' Çağrısı

Filistinli Gruplardan 'İntifadayı Artırın' Çağrısı

Gazze’deki Filistinli gruplar, Siyonist işgal rejimin Filistinli esirleri serbest bırakması için Kudüs İntifadası'nın güçlü bir şekilde sürdürülmesini istedi

Gazze’deki Filistinli gruplar, Siyonist işgal rejimin Filistinli esirleri serbest bırakması için Kudüs İntifadası'nın güçlü bir şekilde sürdürülmesini, esirlerle ilgilenilmesini, kendilerine yapılan zulmün deşifre edilmesini ve bu konudaki bilgi ve belgelerin hukuk çevrelerine ulaştırılmasını talep etti.
 Ahrak Hareketi'nin esirlere destek için Gazze’de düzenlediği dayanışma etkinliğine katılan Filistinli gruplar, Bilal Kayed, Mahmud El-Bülbül ve Muhammed El-Bülbül’ün açlık grevini sürdürmelerinin ve bütün esirlerin onların arkasında durmalarının işgalciye güçlü bir mesaj verdiğini belirtti.
 Ahrar Hareketi sözcüsü yaptığı konuşmada, işgalcinin zindanlarda esirlere yönelik yaptığı zulmün işgalcinin ırkçılığını gösterdiği gibi, onun uluslararası hukuku çiğnediğinin işareti olduğunu kaydetti.
 Sözcü konuşmasında, 'Esirlerin meselesi her zaman ve her aşamada üst başlık olmuştur. Esirler sorunu onları, davalarını ve fedakarlıklarını korumak için tek saf olmamızı zorunlu kılıyor. Kayed’in 60 günlük açlık grevi, davasının adil olduğunu ve zaferin gelmekte olduğunu gösteriyor' ifadelerinde bulundu.
 Dayanışma etkinliğinde konuşan Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan ise, esirler sorununun bütün direniş gruplarının öncelikli meselesi olduğunu ifade ederek, esirler özgürlüğe kavuşmadan kesinlikle rahat etmeyeceklerini söyledi.
 Bilal Kayed ve arkadaşlarını selamladıklarını belirten Rıdvan, 'Hepimiz Bilal Kayed’iz. Sizinle ve sizin savunduğumuz davanızla birlikteyiz. Adil davanızda cezaevi idaresine karşı zafer kazanacağız' açıklamasında bulundu.
 Etkinlikte söz alan Halk Kurtuluş Cephesi liderlerinden Usame El-Hac Ahmed, esirlerin Filistin halkını birleştirdiğini belirterek, esirlerin açlık grevi direnişiyle işgalcinin heybetini kıracaklarını vurguladı.