Filistinli Gruplar Kızılhaç'ın İftarını Protesto Edecek

Filistinli Gruplar Kızılhaç'ın İftarını Protesto Edecek

Filistinli Gruplar Kızılhaç'ın Gazze'de Düzenleyeceği İftarı Boykot Kararı Aldı.

Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren Filistinli gruplar, esirlere ve ailelerine destek olma görevini gereği gibi yerine getirmeyen Kızılhaç'ı protesto ederek, yarın düzenleyeceği toplu iftara katılmama kararı aldı.

Milli ve İslami Güçler Esirler Komitesi üyesi Atiyye El-Besyuni, Kızılhaç'ın bugün (19 Haziran Pazar) esirlerle ilgili bazı konuları ve yarın düzenlenmesi planlanan toplu iftarı görüşmek üzere olağanüstü toplantı çağrısında bulunduğunu söyledi.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan El-Besyuni, Kızılhaç'ın Batı Yakalı esir ailelerinin ziyaretlerinde azaltmaya gitmesi ve Gazzeli esir ailelerinin ziyaretlerinde de artış yapmaması nedeniyle iftar davetine katılmama kararı alındığını bildirdi.

Kızılhaç'ın son dönemde rolünün işgal güçlerinin cinayetlerini onaylamaya daha yakın olduğunu kaydeden El-Besyuni, Filistinli gruplar koordinatörü Halid El-Bataş'a kararın bildirildiğini ve El-Bataş'ın da iftar yemeğini boykot kararını grup liderlerine ilettiğini açıkladı.

Esirler davası uzmanı eski esir Abdunnasır Feravine, Kızılhaç'ın iftarına davet edilenlere seslenerek, Kızılhaç'ın üzerine düşen görevi yerine getirmemesini protesto amacıyla toplu iftar yemeğini boykot etmelerini istemişti.

FİEM