Filistinli Gençlerden Mescidi Aksa'ya Motosikletli Yürüyüş

Filistinli Gençlerden Mescidi Aksa'ya Motosikletli Yürüyüş

“Aksa İçin Gençlik” Hareketi'nin çağrısı üzerine Filistinli gençler bugün Hayfa'dan Mescidi Aksa'ya motosikletli eylem gerçekleştirdi.

Aksa İçin Gençlik” Hareketi'nin çağrısı üzerine Filistinli gençler bugün Hayfa'dan Mescidi Aksa'ya motosikletli eylem gerçekleştirdi.

Çağrı üzerine bugün Hayfa şehrinin sahilinde toplanan 150 kadar motosiklete daha sonra onlarcasının katılımıyla gençler Aksa'ya doğru yürüyüşü geçmeden önce kısa bir konuşma yapan Şeyh Muhammed Ayiş, çağrıya yanıt verip toplanan gençlere teşekkür ettiğini belirtti.

Şeyh Ayiş yaptığı konuşmada, “İşgal rejimi otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarıyla Mescidi Aksa'ya ulaşmamızı engelliyor. O zaman biz de Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya sahip çıktığımızı göstermek için motosikletlerle amacımıza ulaşmaya çalışırız” dedi.

Bu eylemin ve yürüyüşün bir hobi olmadığını hatırlatan Şeyh Ayiş, bununla Mescidi Aksa'dan vazgeçmeyeceklerini ifade etmek istediklerini söyledi.

Bugün bu araçları kullandıklarını, buna da izin vermezlerse at ve merkepleri kullanacaklarını, bu da olmazsa yaya gideceklerini, ama asla Aksa'dan vazgeçmeyeceklerini belirten Şeyh Salah, işgalin son bulacağı ana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Filistin Haber