Filistinli Gençler Geçinmek İçin Bu İşi Yapıyor

Filistinli Gençler Geçinmek İçin Bu İşi Yapıyor

İşsizlik oranının yüzde 44,5 olduğu Gazze'de, savaşın yarattığı yıkımın ortasında kalan birçok Filistinli genç, kuş yetiştiriciliği yaparak hayatını devam ettirmeye çalışıyor.

İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıların gölgesinde hayatlarını devam ettirmeye çalışan Filistinli gençler, işsizliğin yoğun olduğu kentte kendilerini ve ailelerini geçindirebilmek için kuş yetiştirmeye başladı.

Al Monitor'dan Rasha Abou Jalal'ın haberine göre, fabrikaların ve diğer iş yerlerinin İsrail saldırıları sebebiyle yok olduğu Gazze'de birçok genç, kuş yetiştiriciliği yaparak hayatına devam ediyor.

"Üniversiteden 2012 yılında mezun oldum ve bir çimento fabrikasında çalışmaya başladım" diyen 28 yaşındaki Ehab Adas, çalıştığı fabrikanın bir bombardıman esnasında yerle bir olması sonucunda ailesini geçindirecek farklı işlere yönelmiş. Kuş yetiştiriciliğinin kazançlı bir iş olduğunu ve fazla enerji gerektirmediğini söyleyen Adas, bir kuştan 300 şekel (80 dolar) kazandığını, bunun da 4 kişilik ailesinin bir haftalık masrafını karşıladığını belirtiyor.

İşsizlik oranının yüzde 44,5 olduğu Gazze'de, Adas gibi birçok genç ailelerini geçindirebilmek için küçük ve girişimcilik gerektiren işler yapıyor. Sınıra yakın bölgelere kurdukları ağlarla kuş yakalamaya çalışan Filistinli gençler, İsrail askerleri tarafından vurulma tehlikesini de göze alıyor.  

SOL