Filistinli Genç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Filistinli Genç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Dur emrine uymadığı iddiasıyla İşgal Güçleri tarafından El-Halil’de şehid edilen genç Filistinli son yolculuğuna uğurlandı...

El-Halil’in batısındaki İzna beldesinde (11 Aralık Salı) öğle saatlerinde aracıyla seyir halindeyken işgal güçlerinin ateş açtığı Filistinli genç şehit oldu.

İşgal güçlerinin Filistinli gence dur emrine uymadığı ve otomobille çarpma eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla ateş açtığı bildirildi.

El-Ehli Hastanesi Müdürü Dr. Yusuf Et-Tekruri, İzna beldesi sakinlerinden 27 yaşındaki Ömer Hasan El-Avavide’nin işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralandığını ve hastanede şehit olduğunu açıkladı.İşgal askerleri tarafından sırtından vurulan El-Avavide’nin Filistin Kızılayı ekiplerince hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

İşgal ordusu, askerlerin sürücüsünün dur emrine uymadığı bir araca ateş açtığını ve İzna beldesi yönüne gitmekte olan aracın askerlerin hayatını tehlikeye attığını öne sürdü.

El-Halil’in batısındaki İzna beldesi sakinleri (11 Aralık Salı) öğle saatlerinde 27 yaşındaki şehit Ömer Hasan El-Avavide’yi son yolculuğuna uğurladı.

Binlerce Filistinli, şehidin naaşını El-Halil’deki El-Ehli Hastanesi’nden alarak El-Avavide ailesinin İzna beldesindeki evine götürdü.

Şehidin ailesinin El-Avavide’yi son kez görmesinin ardından cenaze namazının İzna Büyük Camii’nde kılındığı ifade edildi.

​Şehidin naaşını camiden defnedildiği Şehitler Mezarlığı’na kadar omuzlarda taşıyan binlerce kişinin sloganlar attığı ve tekbir getirdiği bildirildi.

Filistinli genç Ömer El-Avavide, uzun yıllar boyunca yetim olarak yaşadıktan sonra bugün işgal güçlerinin yedi kurşunla sırtından vurması sonucu şehit oldu.

İşgal ordusu Filistinli gencin dur emrine uymadığını ve otomobiliyle işgal askerlerine çarpma girişiminde bulunduğunu iddia ederken, şehidin yakınları bu iddiayı yalanladı ve El-Avavide’nin otomobille çarpma eylemi için uygun olmayan engebeli bir yolda seyrederken vurulduğuna dikkat çekti.