Filistinli Esirlerin  Açlık Grevi 26. Gününde

Filistinli Esirlerin Açlık Grevi 26. Gününde

Filistinli esirlerin açlık grevi direnişi 26. gününde

Siyonist rejim zindanlarında gayrı insani muamelelere maruz bırakılan Filistinli esirler, gördükleri muameleyi protesto etmek ve seslerini dünyaya duyurmak için 26 gün önce açlık grevine başladı.
 
1700 civarında Filistinli esirin katıldığı açlık grevinin, şartlar düzelene kadar sürdürüleceği ifade ediliyor.
 
Siyonist İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 1700 Filistinli esir, özgürlük ve onur mücadelesi uğrunda başlattıkları açlık grevinde 26. güne girdi. Siyonist rejime bağlı cezaevi genel müdürlüğü ise esirlerin insani koşullarının iyileştirilmesi konusunda henüz hiçbir adım atmadı.
 
Açlık grevine giren esirlerin birçoğu ölüm riskini göze alarak bu mücadeleye başladıklarını söylüyor ve cezaevi tutanaklarından edinilen bilgilere göre de birçoğunun sağlık durumu kötüye gidiyor.
 
Siyonist rejim ise zindanlarda esaret altında tuttuğu Filistinlilerin açlık grevine daha çok baskı ve daha çok işkence ile karşılık veriyor. Açlık grevi eylemini baskı ve zorbalıkla dindirebileceğini zanneden Siyonist rejim yetkilileri, esirlerin hücrelerini temizlemiyor, doğal ihtiyaçlarını gidermeleri için gerekli imkanlardan onları alıkoyuyor ve onlara açlık grevlerini sürdürmeleri için gerekli olan tuz ve suyu bile çok görüyor. Yetkililer, açlık grevinde olan esirlerin yalnızlaşmalarını sağlamak için sürekli olarak koğuş değişikliği kararı alıyorlar. 
 
Öte yandan Açlık grevine başlayan esirlerin aileleri ve avukatları ile görüşmeleri de yasaklanmışken yaşanan bu gelişmeler karşısında Uluslararası yardım kuruluşu Kızıl Haç komitesi açlık grevini başlatan isim olarak bilinen Mervan Bergusi'yi ziyaret etme kararı aldı. Görüşme sonrasında yayınlanacak bir raporla Filistinli esirlerin genel durumu hakkında bilgilendirme yapılacak.  
 
Öte yandan Esirlerle Dayanışma komitesi tarafından yapılan açıklamada dün Öfke günü olarak ilan edildi ve tüm Filistin genelinde Siyonist rejime karşı esirlerle dayanışma gösterileri düzenlendi. Açlık grevindeki esirlerin moral ve motivasyonunun ise çok yüksek olduğu ifade edildi. 

Kaynak : Kudüs Haber