Filistinli Esirler “Onur-2” Eylemi Başlattı

Filistinli Esirler “Onur-2” Eylemi Başlattı

İşgal rejimi cezaevleri idaresinin taleplerini reddetmesi üzerine Filistinli Esirler “Onur-2” Adıyla Toplu Açlık Grevi Eylemi Başlattı

Filistinli esir hareketi liderleri ve yüzlerce esir, işgal rejimi cezaevleri idaresiyle yürütülen görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine dün akşam (8 Nisan Pazartesi) açlık grevine girerek “Onur-2” eylemini başlattı.

Esirler Enformasyon Ofisi, açlık grevine giren esirlerin cezaevi elbiseleri giydiklerini ve eylemin ilk aşamasına katılmak için tüm cezaevlerinde esirler arasında seferberlik ilan edildiğini açıkladı.

Esir hareketi liderlerinin cezaevleri idaresine açlık grevine başlayan esirlerin isimlerini teslim ettiği kaydedildi.

Kaynaklar, açlık grevine başlayan esirlerin Ramallah’tan Rimon Cezaevi’ndeki Hamas esirleri temsilcisi Muhammed Arman (40), Tulkerem’den Rimon Cezaevi’ndeki İslami Cihad esirleri temsilcisi Zeyd Besisi (41), Tulkerem’den Nefha Cezaevi’ndeki Fetih esirleri temsilcisi Ekrem Ebu Bekir (41), Nablus’tan Rimon Cezaevi’ndeki Halk Cephesi esirleri temsilcisi Vail El-Cağub (43), Kudüs’ten Rimon Cezaevi Demokratik Cephe esirleri temsilcisi Hüseyin Dirbas (37) olduğunu bildirdi.

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, dün akşam yaptığı açıklamada, işgal rejimi cezaevleri idaresi ile esir hareketi temsilcileri arasında Rimon Cezaevi’nde iki gün boyunca yürütülen müzakerelerin başarısız olduğunu söyledi.

Heyet, Rimon ve En-Nakab cezaevlerinde tutulan yaklaşık 150 esirin “Onur-2” adıyla açlık grevi eylemine başladıklarını ve daha sonra diğer cezaevlerindeki esirlerin de eyleme katılacaklarını belirtti.

İşgal rejimi cezaevleri idaresi ve esir hareketi temsilcileri arasındaki görüşmelerin çıkmaz sokağa girdiğini kaydeden heyet, cezaevleri idaresinin esirlerin taleplerini reddettiğini açıkladı.

 

fiem