Filistinli Esir “tıbbi ihmal” Nedeniyle Şehit Oldu

Filistinli Esir “tıbbi ihmal” Nedeniyle Şehit Oldu

İsrail zindanlarında bulunan kanser hastası Filistinli esir Kemal Ebu Vaar, tıbbi ihmal nedeniyle şehit oldu.

 

Siyonist İsrail zindanlarında bulunan kanser hastası Filistinli esir Kemal Ebu Vaar, tıbbi ihmal nedeniyle şehit oldu.

Filistinli Esirler Basın Ofisi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, işgal rejiminin, sağlık sorunlarıyla boğuşan Ebu Vaar’ın tedavi taleplerini reddederek esiri “yavaşça infaz ettiği” belirtildi.

Ahirete intikal etmeden evvel esir Ebu Vaar’ın şiddetli baş ve boyun ağrısından mustarip olduğuna dikkat çekilen açıklamada, son zamanlarda ağrıları kat be kat artmasına rağmen hasta esirin İşgal güçleri tarafından yavaş yavaş ölüm aşamasına getirildiği ifade edildi.

Açıklamada, Ebu Vaar’ın 25 Ekim'de kansere yakalandıktan sonra konuşma ve yemek yeme yetisini kaybettiğine ve hızlı şekilde kilo vermeye başladığına yer verildi.

Filistinli kaynaklar, işgalci İsrail’in ilgili makamlarının, tüm insan hakları savunucusu kurum ve kuruluşların Filistinli esirin serbest bırakılması yönündeki çağrılarına kulak tıkadığını vurguladı. 

İşgal güçleri tarafından 2003 yılında tutuklanan Ebu Vaar, İsrail işgaline ve baskı politikalarına karşı direnmekten altı kez müebbet ve 50 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynaklar, Ebu Vaar’ın, İsrail’in karanlık zindanlarında kanser hastalığına yakalanan onlarca Filistinli esirden sadece biri olduğuna işaret etti. Ebu Vaar’ın vefatıyla birlikte 1967'den bu yana esaret hayatında şehit olan Filistinli esir sayısı 226’ya yükseldi.

Filistin resmi kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde halen 365'i idari tutuklu 4 bin 700 Filistinli bulunuyor. İlgili insani kurumlar, İsrail zindanlarındaki hasta esir sayısının ise 1800’e ulaştığının, 700’e yakınının acil tedaviye ihtiyaç duyduğunun ve bunlar arasında çok sayıda kanser hastası olduğunun altını çiziyor.  

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi