Filistinli Direniş Gruplarından Ortak Açıklama !

Filistinli Direniş Gruplarından Ortak Açıklama !

Filistinli Gruplardan Ortak bildiri

Filistin direniş gruplarının oluşturduğu Ortak Operasyon Odası, Han Yunus’a yapılan saldırının sonuçlarından işgal rejimini sorumlu tutarak, Filistin direnişinin düşmanı dizginlemeye, şehitlerin emanetini koruyup intikamlarını almaya kadir olduğunu belirtti.

Ortak Operasyon Odası yayınladığı bildiride “Bu korkakça operasyona karşı kahramanca durup onu başarısız kılması, direnişin halkımızın umudu ve hamisi; davasının ve geleceğinin de güvenlik sigortası olduğunun diğer bir işaretidir. Dün yapılan hain saldırının başarısız kılınmasında gösterilen ortak çaba ve tutum düşmana açık bir mesajdır. Bu çaba düşmana, direnişin uyanık, olası bir saldırganlığa karşı hazır, tetikte ve Allah’ın izniyle kendisine unutamayacağı bir ders vermeye hazır olduğu mesajını verdi” dedi.

Ortak Operasyon Odası açıklamasında ayrıca, direnişin toprağımızı ve halkımızı savunma, zalim ve kibirli düşmanın burnunu yere sürtme yolunda en değerli mensuplarından yedisini verdiğini belirterek, bunların direnişi karşısında düşmanın karanlıktan istifade edip kaçtığını ve başarısız olduğunu itiraf ettiğini ifade etti.

Direnişin elini tetikte tutacağını ve düşmanla savaşın devam ettiğini belirten Kassam Tugayları, direnişin düşmanın Filistin halkıyla Filistin topraklarını istediği gibi çiğnemesine izin vermeyeceğini ve sürekli gözetleme noktasında olacağını kaydetti ve olayın nasıl gerçekleştiğini ise şöyle anlattı:

 “Düşman büyük bir operasyon için düğmeye bastı. Gazze içinde direnişe ağır bir darbe indirmek istiyordu. Kendince direniş kabuğuna çekilmişti. Bunun için hazırlanmış Siyonist birlik sivil bir araçla Han Yunus şehrinin doğusuna sızdı. Bunu fark eden Kassam Tugayları güçleri aracı takibe aldı ve soruşturmaya tabi tuttu. Olay yerine Kassam Tugayları’nın saha komutanı Nureddin Bereke de geldi ve olayı yerinde görmek istedi.

Durumun güçlerimiz tarafından deşifre edilmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada Komutan Nureddin Bereke ve Kassam Mücahidi Muhammed Macid El-Kara şehit oldular. Operasyonun başarısızlığa uğraması sonrası araç kaçmak istedi. Bunun üzerine işgal helikopterleri aracın bölgeden güvenli şekilde çıkabilmesi için saldırılara başladılar. Onlarca saldırı düzenlediler.

Güçlerimiz, yoğun hava saldırılarına rağmen bölgeye sızan aracı sınırdaki sac duvara kadar kovaladılar. Çıkan çatışmada Siyonist işgal güçleri ağır kayıp verdiler. Nitekim düşman da bunu itiraf etmek durumunda kaldı. Sac duvarın arkasına inen helikopter kaçan araçtaki askerlerle kayıpları aldı. Mücahitlerimiz çok yakın mesafeden helikoptere de ateş açtılar. İşgal helikopteri iz bırakmamak için Siyonist askerlerin kullandığı aracı havaya uçurdu.”

Düşmanı kovalama ve çatışma sırasında Kassam Tugayları’ndan Alauddin Fevzi Fesifıs, Mahmud Atallah Misbah, Mustafa Hasan Ebu Avde, Ömer Naci Ebu Hadır ile Nasır Salahuddin Tugayları’ndan Halid Muhammed Kuveydır adlı mücahitler şehit oldu.