Filistinli direniş gruplarından Hamas’a yönelik tutuklamalara tepki

Filistinli direniş gruplarından Hamas’a yönelik tutuklamalara tepki

Filistin’de faaliyet gösteren direniş grupları, İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’a yönelik yapılan ve şimdiye kadar onlarca mensubunun tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyonlara tepki göstererek, bunun olumsuz sonuçlarından Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud A

Filistinli gruplar yayınladıkları ortak açıklamada, tutuklananların derhal bırakılmasını, düşmanla güvenlik işbirliğinin sonlandırılmasını ve herkesin Filistin halkının yüksek çıkarlarını bireysel ve hizbi çıkarlarının üstünde tutulmasını istediler.

Gruplar yayınladıkları ortak açıklamada ayrıca şu hususlara dikkat çektiler: “Filistinli direniş grupları Filistin Yönetimi'ne bağlı güçlerin Hamas hareketinin liderlerine ve mensuplarına yönelik başlattığı ve şimdiye kadar çoğu eski esir 108 kişiyi tutukladığı operasyonları şiddetle kınıyoruz. Direniş hareketleri olarak bu operasyonların halkı sırtından hançerlemek olduğunu ve sadece işgal rejimine hizmet ettiğini düşünüyoruz. Bunlar, Filistin halkı tarafından reddedilen düşmanla güvenlik işbirliğinin hangi noktaya ulaştığını da gösteriyor. Bu irtibat ve işbirliği, mücahitleri tutuklayarak Batı Yaka’da artan direnişi söndürmek istiyor.”

Açıklamada ayrıca bu tutuklamaların uzlaşı çabalarına bir darbe olduğu kadar, Filistin halkının bitmesini istediği iç bölünmeyi de daha da derinleştirdiği hatırlatıldı.

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi