Filistinli Çocuklara İşkence

Filistinli Çocuklara İşkence

İşgal Güçlerinin Filistinli Çocuklara Yönelik İşkence Görüntüleri Yayınlandı

Siyonist işgal güçlerinin Batı Yaka’nın El-Halil kentinde gece geç saatlerde gözaltına altığı Filistinli çocuk ve gençlere yönelik yaptığı baskı ve işkenceler, bu güçlerin Filistin halkına karşı sürdürdüğü insanlık dışı tutumu bir kez daha gözler önüne serdi.

İşgal rejiminde faaliyet gösteren insan hakları örgütü B’Tselem’in dün gece yayınladığı görüntülerde işgal güçlerinin El-Halil’de alıkoyduğu ve uzun süre gitmelerine izin vermediği Filistinli 20 kadar çocuk ve gence yaptığı işkenceler görülüyor.

B’Tselem yaptığı açıklamada, işgal askerlerinin bölgeden geçen ve Yahudi yerleşimcileri taşıyan otobüse taş atılması sonucu çocuk ve gençlerin tutuklandığını iddia ettiğini belirtti.

Örgütün yayınladığı görüntülerde, işgal güçlerinin gözaltına aldığı çocuklara işkence ettiği görülüyor.

Örgütün raporuna göre olay şöyle gelişti:

24 Mayıs’ta El-Halil’de Yahudi yerleşimcileri taşıyan otobüs Filistinli gençler tarafından taşlandı. Hadiseden birkaç saat sonra gece iyice bastırınca El-Halil’in Cabir Mahallesinde işgal askerleri yoldan geçen çocuk ve gençleri gözaltına alarak bir saatten fazla yakında bulunan duvarın dibinde bekletti.

Aralarında 12 yaşından küçük çocukların da olduğu gençleri toplayan askerler, çocukları görüntülemeye çalışanların da cep telefonlarına el koydu.

Filistin halkını korkutmak ve sindirmek için çocukları, kadınları, genç kızları, yaşlıları tutuklayarak ağır sorgulamadan geçiriyor, sudan bahanelerle Filistinli gençleri sokak ortasında katlediyor.