"Filistinli Çocuğu Kurtarın"

"Filistinli Çocuğu Kurtarın"

Gazze Şeridi'ne uygulanan kuşatmadan en çok çocuklar etkileniyor...

'Filistinli Çocuklar Günü' 
"5 Nisan Filistinli Çocuklar Günü" münasebetiyle Gazze'de düzenlenen etkinlikte bir araya gelen çocuklar, İsrail ambargosunun kaldırılmasını talep etti.

 

Hamas'ın organize ettiği etkinlikte Gazze'nin batısındaki el-Kuteybe Meydanı'nda toplanan yüzlerce çocuk, Filistin bayraklarının yanı sıra İsrail tarafından Gazze'de uygulanan ambargonun kaldırılması ve Mısır ile aralarındaki Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını talep eden dövizler taşıdı. Kuteybe Meydanı'nda toplanan çocuklar, palyaço ve çizgi film karakterleriyle eğlendi.

Kutlamaya katılan çocuklardan Duha Rıdvan, yaptığı konuşmada, Filistinli çocukların da dünyadaki diğer çocuklar gibi barış ve esenlik içinde yaşama hakkına sahip olduğunu belirterek, "Bugün Filistinli çocukların kurtarılması için dünyadaki arkadaşlarımıza sesleniyoruz. İsrail'in bölgede uyguladığı ambargo kalkmalı ve Mısır-Gazze sınırındaki Refah Kapısı gerekli tıbbi ekipmanın sevkiyatı için açılmalı" dedi.

AA muhabirine konuşan Ambargoyu Kırmak İçin Milli Komite Başkanı Hamdi Şaes, "Filistinli Çocuklar Günü'nü, uluslararası topluma Gazzeli çocukların İsrail ambargosu nedeniyle her gün maruz kaldığı sıkıntıları hatırlatmak için kutluyoruz" dedi. Şaes, uluslararası toplumu, ambargonun kaldırılması ve Filistinli çocukların maruz kaldığı sıkıntılara son vermek için çalışmaya davet etti.

Kuşatmayı Kırmak İçin Hükümet Komisyonu, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile uluslararası camiadan Gazze çocuklarını kuşatmanın ağır ve olumsuz sonuçlarından korumalarını ve çocukların maruz kaldığı zulmü kaldırma konusundaki sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

Filistin Çocuk Günü münasebetiyle bir açıklama yapan komisyon başkanı Hamdi Şaas, Gazze’deki çocukların en basit insani haklardan mahrum oldukları gibi temiz çocukluklarını yaşamadıklarını, dünyanın diğer bölgelerinde yaşayan çocuklar gibi çocukluk hayatlarını sürdüremediklerini, küçücük ve tertemiz bedenleriyle açlığa ve kuşatmaya karşı durduklarını, bu durumlarıyla her türlü sevinçten, oyun ve eğlenceden mahrum olduklarını söyledi.

Şaas devamla, kuşatma nedeniyle şu anda Gazze’de binlerle ifade edilen çocuğun kötü beslendiğine ve hastalandığında gerekli tedaviyi göremediğine dikkat çekerek, Filistinli çocuğun da başka yerlerdeki çocuklar gibi onurlu bir şekilde yaşama hakkına sahip olduğunu ifade etti.
 
Şaas sözlerini şöyle sürdürdü: “Filistin Çocuk Günü'nü yaşadığımız bu günde işgal güçleri çocuğu korumayı esas alan uluslararası bütün sözleşme ve anlaşmaları görmezlikten gelmekte, hatta tanımamakta, her fırsatta Filistinli çocuklara saldırmakta, onlara karşı insanlık dışı baskılar uygulamakta, onları aç bırakmakta, tutuklamakta ve zindana atmaktadır.”