Filistinli bakan Ziyad Ebu Ayn’ın katilini suçsuz bulundu

Filistinli bakan Ziyad Ebu Ayn’ın katilini suçsuz bulundu

Siyonist işgal rejimi televizyonu 10’uncu kanalı, dün akşam (6 Ocak Salı) işgal ordusu Orta Bölge Komutanı’nın Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn’ın ölümüyle ilgili yürüttüğü soruşturmanın sonucunu yayınladı. Raporda, işgal ordusunun Ebu Ayn’a yönelik herhang

Siyonist işgal rejimi televizyonu 10’uncu kanalı, dün akşam (6 Ocak Salı) işgal ordusu Orta Bölge Komutanı’nın Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn’ın ölümüyle ilgili yürüttüğü soruşturmanın sonucunu yayınladı. Raporda, işgal ordusunun Ebu Ayn’a yönelik herhangi bir hatalı davranışının olmadığı iddia edildi.

İşgal ordusu tarafından hazırlanan raporda işgal askerlerinin Filistinli bakana olması gerektiği gibi davrandığı belirtilirken, Orta Bölge Komutanı da medyaya yansıyan görüntülerde Bakan Ebu Ayn’ı boğazını sıkarak yere yuvarlayan askeri affetti.

Raporda, işgal askerlerinin komutanlarının kendilerinden istediği şekilde davrandıkları ve bu nedenle Ebu Ayn’ın ölümüne sebep olan askerin suçsuz bulunduğu ifade edildi. Raporda ayrıca, ırkçı ayrım duvarını protesto için yapılan gösteri sırasında göz yaşartıcı bomba kullanımında da herhangi bir hata yapılmadığı öne sürüdü.

Filistinli doktor Sabur El-Alul’un bildirdiğine göre, şehit bakan Ziyad Ebu Ayn’a yapılan otopsi sonucu ölüm nedeninin bakanın maruz kaldığı şiddet ve darp olduğu anlaşılmıştı. Filistin Sağlık Bakanı, otopsiye katılan Siyonist doktorun otopsi raporunu imzalamayı reddettiğini açıklamıştı.