Filistinli Alimlerden Nijerya Müslümanları İçin Acil Çağrı

Filistinli Alimlerden Nijerya Müslümanları İçin Acil Çağrı

Müslüman Âlimler Birliği Filistin Şubesi Başkanı Dr. Mervan Ebu Ras İslam ülkelerine çağrıda bulunarak, Nijerya’da dün bir camide gerçekleştirilen büyük katliamın ardından Afrika’daki Müslümanlara karşı net bir tutum ortaya koymalarını ve onları kurtarmak

Müslüman Âlimler Birliği Filistin Şubesi Başkanı Dr. Mervan Ebu Ras İslam ülkelerine çağrıda bulunarak, Nijerya’da dün bir camide gerçekleştirilen büyük katliamın ardından Afrika’daki Müslümanlara karşı net bir tutum ortaya koymalarını ve onları kurtarmak için acilen harekete geçmelerini istedi.

Dün (28 Kasım) Cuma namazından sonra Nijerya’da bir camiye saldıran silahlı kişiler 120 kişiyi öldürdü, onlarcasını da yaraladı.

Katliamdan sonra açıklama yapan Ebu Ras “İslam ülkelerinin bu katliama ilişkin acil ve etkin bir karar ve tutumu almaları gerekir. Üzülerek belirtelim ki Burma, Orta Afrika, Kudüs ve Mescidi Aksa’da işlenen cinayetlere rağmen uzun zamandır böyle bir kararlılık göremedik” dedi.

Ebu Ras açıklamasının devamında, “Allah’ın evlerinden birinde ibadetle meşgul olan insanlara karşı yapılan bu alçakça cinayeti kınıyoruz. Bugün dünyada İslam'a karşı geliştirilen çarpık bakış açısı sebebiyle terörizm adı altında Müslümanım diyen herkese saldırı ve ona karşı cinayet işleme cüreti gösterilmektedir. İslam aleminin olup bitenler karşısında sessiz kalması ve tavır göstermemesi bizi derinden üzüyor. İslam ülkelerinin sahada olmayışı herkes için baş ağrısıdır. Müslümanlar kendilerini himayesiz, korumasız ve taraftarsız görüyor” ifadelerini kullandı.

FİEM