Filistinli Akademisyen Şehid Edildi

Filistinli Akademisyen Şehid Edildi

Filistinli akademisyen Dr. Fadi El-Batş, bugün Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da Sabah namazına giderken uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

Filistinli akademisyen Dr. Fadi El-Batş, bugün Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da Sabah namazına giderken uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. İsrail Kanal10 TV'si, sıfır noktasından Batş’ınkafasına ve vücuduna 20 kurşun sıkıldığını duyurdu.

Polis sözcüsü yaptığı açıklamada, el-Bataş'ın saat altı civarında evine yakın camiye giderken yanına yaklaşan kimliği belirsiz motosikletli iki kişinin saldırısına uğradığını söyledi.

Polis sözcüsü iki saldırganın on kurşun sıktıklarını, kurşunlardan dördünün isabet etmesi üzerine doktorun olay yerinde şehit olduğunu ifade etti.

Cibaliye’den ve hafız olan, evli ve üç çocuk babası Dr. Fadi El-Batş (35) özel bir üniversitede hocalık yapıyordu.

Şehit, Malaya Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği Güç Elektroniği branşında doktorasını verdikten sonra yaptığı çalışmalar nedeniyle 2016 yılında Malezya’nın en yüksek ödülü yanında birkaç ödüle layık görülmüştü.

Yerel ve uluslararası dergilere ve konferanslara 18 bilimsel araştırma sunan Şehit El-Batş, Malezya’da yapılan ilmi ve akademik konferanslara katıldığı gibi, uluslararası konferanslara da katılıp bilimsel çalışmalar takdim etmiştir.

Bilimsel konferanslara katılmak için Japonya, İngiltere, Finlandiya, İspanya, Suudi Arabistan ve daha birçok ülkeye seyahat etmiştir.

 

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi