"Filistin’in Kurtuluşu İçin Büyük Bir Ordu Kurulacak"

"Filistin’in Kurtuluşu İçin Büyük Bir Ordu Kurulacak"

Şeyh Naim Kasım: Filistin’in kurtuluşu için büyük bir ordu kurulacağını vurguladı...

 


Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Filistin’in kurtuluşu ve Batılıların komploları ile mücadele için askeri ve kültürel sahalarda pratik adımlar atılması gerektiğini belirterek, Filistin’in kurtuluşu için büyük bir ordu kurulacağını vurguladı.

Tahran’da başlayan 32. Uluslararası İslami Vahdet konferansına katılan Şeyh Kasım, Pazar günü Mehr haber ajansına verdiği mülakatta, bu konferansın Batılıların Yüzyılın anlaşması adlı şom planını önlemekte etkisi hakkında bir soruya verdiği cevapta, bu konferans ve benzeri uygulamaları birer adım olduğunu, bundan başka Filistin meselesi için sahada da atılması gereken bir çok adım söz konusu olduğunu belirtti.

Şeyh Kasım, Müslümanların düşmanların Filistin davasını yok sayma çabalarına karşı uyanık olmaları gerektiğini vurguladı.

32. Uluslararası İslamî Vahdet konferansı “Kudüs, ümmetin vahdet ekseni” sloganı ile başladı. Konferansa 81 ülkeden 350 ilmi ve dini şahsiyet ve düşünür katıldı. Konferans Pazartesi günü sona erdi.

Irak Yüksek İslami Meclis Başkanı Şeyh Hamam Hamudi, Kudüs’ün İslam dünyasının ilk kıblesi ve Müslümanların birleşme sebebi olduğunu ve ABD elçiliğinin Kudüs’e taşınmasını resmiyete tanımadıklarını söyledi.
İran’da düzenlenen 32. Uluslararası İslami Vahdet Konferansında bir konuşma yapan Şeyh Hamudi, İslam dünyasının bugün vahdete gereksinim duyduğunu belirterek, Siyonist rejimin bölgenin üstün gücü olmaya çalıştığını ve bundan dolayı İslam ülkelerinin vahdetinden korktuğunu söyledi.

Siyonist rejimin İslam ülkelerini parçalamak istediğini ifade eden Şeyh Hamudi, Siyonist rejimin bu yönde bazı bölge rejimlerini kullandığını söyledi.

Amerika’nın İsrail’in isteği için Büyük Ortadoğu projisini uygulamaya koyduğunu belirten Hamudi, Sulta düzeninin askeri sultasına direnildiği gibi İslam dünyasının sulta düzenin kültürel sultası karşısında da direnmesi gerektiğini söyledi.

32. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı, “Kudüs Ümmetin Birlik Ekseni” adı ile düzenlenen bu konferans, 3 gün boyunca 100 ülkeden 350 konuğun katılımıyla Tahran’da düzenlendi.

Konferans boyunca Direniş ve Geri Dönme Hakkı, Kudüs’ün İslami Medeniyetteki Rolü, Tavizle Mücadele, Direniş Alimleri ve Kadınlar gibi çeşitli komisyonlar görev yaptı.