"Filistin'i Hesaba Katmayan Hiçbir Cihad Meşru Değildir"

"Filistin'i Hesaba Katmayan Hiçbir Cihad Meşru Değildir"

Merkezi Beyrut’ta bulunan “Uluslararası Filistin’e Geri Dönüş” Platformu tarafından organize edilen “Filistin’le Dayanışma Programı“nın son oturumunda İsmail Heniyye, Muhammed el-Hindi, Şeyh Mahir Hammud gibi Filistin direnişinin önemli isimleriyle birlik

Merkezi Beyrut’ta bulunan “Uluslararası Filistin’e Geri Dönüş” Platformu tarafından organize edilen “Filistin’le Dayanışma Programı“nın son oturumunda İsmail Heniyye, Muhammed el-Hindi, Şeyh Mahir Hammud gibi Filistin direnişinin önemli isimleriyle birlikte söz alan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, “Filistin özgürleşinceye dek; Filistin’i hesaba katmayan hiçbir direniş, gerçek bir direniş olamaz” dedi.

“Filistin’e geri dönüş hakkı, taviz verilmesi mümkün olmayan bir haktır. Bu hak, uluslararası hukuk örgütlerinin araya girmesiyle elde edilebilecek bir hak değil; direnişle elde edilebilecek bir haktır” diyen Şeyh Kasım; iletişim araçları, direniş, silah, toplantılar ve akla gelen diğer her türlü yöntemle Filistin davasının ön plana çıkarılması ve gasıp Siyonist rejimin çirkin cinayetlerinin tüm dünyaya duyurulması gerektiğine işaret etti.

Filistin özgürleşmeden hiçbir ibadetin tam olmayacağını söyleyen Şeyh Kasım, “Bundan dolayı, direniş erleri bıçakla, silahla veya arabayla; kısacası her türlü şekilde Siyonist rejime yaptıklarının bedelini ödetmeye devam etmelidir” dedi.

Siyonist rejimin Filistin davasını unutturmak için İslam coğrafyasındaki tefrikaları körüklediğine de dikkat çeken Naim Kasım, bölgedeki tekfirci projenin ancak ümmetin vahdetini sağlamaya yönelik gayretlerin arttırılmasıyla başarısızlığa uğratılabileceğini dile getirdi.

“Filistin için mücadele etmeyen her cihad hareketi, Siyonist rejime hizmet eder” diyen Naim Kasım, Hizbullah’ın İsrail’e karşı mücadelesinde 3 şey elde ettiğini; bunların “özgürlük, zafer ve caydırıcılık” olduğunu söyledi.

Şeyh Kasım, “Direniş, Filistin halkının kalbinde ekili olduğu müddetçe Kudüs de Filistin de özgürleştirecektir” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

İSLAMİ.ANALİZ