Filistin’e Geri Dönüş Platformu’ndan Davet (Eylem)

Filistin’e Geri Dönüş Platformu’ndan Davet (Eylem)

Filistin'e Geri Dönüş Platformu, bu yılki Nekbe günü için kamuoyuna çağrı yaparak 13 Mayıs Pazar günü saat 14.00'de Saraçhane Parkı'nda basın açıklaması yapılacağını belirtti.

Filistin'e Geri Dönüş Platformu, bu yılki Nekbe günü için kamuoyuna çağrı yaparak 13 Mayıs Pazar günü saat 14.00'de Saraçhane Parkı'nda basın açıklaması yapılacağını belirtti.

Platform tarafından yapılan açıklamada “Kitlesel basın açıklaması ve resim sergisine tüm kardeşlerimizi ailece bekliyoruz.” denildi.

Filistin’e Dönüş Platformu tarafından yapılan açıklama şöyle: 

2 Kasım 1917 tarihinde İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur James Belfour tarafından bir deklarasyon yayınlanmış ve Siyonist İsrail devletinin kuruluşunun önü açılmıştı.

Tarih 15 Mayıs 1948’i gösterdiğinde İngiltere ve Birleşmiş Milletler desteğiyle Siyonist işgalci İsrail devleti kurulmuş, Filistin halkının önemli bir kısmı sabotaj ve katliamlarla vatanlarını terk etmek zorunda kalmıştı. Geride kalanlar ise tam 70 yıldır Siyonist İsrail’in zulmüne maruz kalıyorlar.

Filistinli kardeşlerimizin kolektif hafızasında İsrail’in kuruluşunu temsil eden tarih ‘Nekbe’ (Büyük Felaket) ismiyle yer buluyor.

Bugünde Filistin halkı ve Filistin dostları dünyanın dört bir tarafında çeşitli etkinliklerle dikkatleri yurtlarından çıkarılan 7 milyon Filistinliye ve işgal altında bulunan topraklardaki zulme dikkat çekiyorlar.

Filistinli kardeşlerimiz son yıllarda karamsar bir çağrışım uyandırdığı için ‘Nekbe’ adı yerine umut dolu bir isimle ‘Filistine dönüş günü’ olarak etkinliklerini gündeme taşıyor.

Filistin meselesine duyarlı olan STK’larla oluşturduğumuz ‘Filistin’e Geri Dönüş Platformu’ ile Türkiyeli Müslümanlar olarak bizlerde Filistinli kardeşlerimizin vatanlarına geri dönmesi işgal altındaki Filistin topraklarının ve Küdüs’ün özgürleştirilmesi için bugünde etkinlikler düzenlemeye gayret ediyoruz.

Filistinli kardeşlerimizin ‘Her yerde meydanlara çıkın ve Türkiye’den Siyonistlere işgal edilmiş Filistin topraklarına dönüşün pek yakın olduğunu haykırın!’ taleplerine ses veriyoruz. 

Bu amaçla düzenlediğimi kitlesel basın açıklaması ve resim sergisine tüm kardeşlerimizi ailece bekliyoruz.

Özgür Filistin, İsrailsiz bir dünya için meydanlardayız! 

FİLİSTİN’E GERİ DÖNÜŞ PLATFORMU