"Filistin'e Dönme Hakkından Vazgeçmeyiz"

"Filistin'e Dönme Hakkından Vazgeçmeyiz"

Dönüş hakkından taviz verilemeyeceğine dikkat çekenEr-Reşak: "Kerry'nin sunduğu seçenekler dönüş hakkına kurulmuş komplodur."dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin mülteciler sorununun çözümü için Filistinli müzakerecinin önüne koyduğu seçeneklerin tehlikesine dikkat çekerek, seçenekler arasında dönüş hakkı bulunmadığını söyledi.

İzzet Er-Reşak, dün (15 Ocak Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kerry'nin sunduğu ve kamuoyuna sızan seçeneklerin Filistin sabitelerinden birine yönelik büyük bir komplo olduğunu ifade etti.

Filistin toprakları dahilinde ve haricinde yaşayan Filistinlilerin mültecilerin bulundukları yerlerde kalıcı olarak yerleştirilmeleri, sınırlı dönüş, başka bir ülkeye göç ve tazminat gibi seçenekleri kabul etmeyeceğini belirten Er-Reşak, bu seçeneklerin işgal rejiminin bakış açısını yansıttığını söyledi.

Filistinli mültecilerin zorla uzaklaştırıldıkları kentlerine ve köylerine dönme hakkının kutsal bir hak olduğunu ve bu haktan taviz verilemeyeceğini bildiren Er-Reşak, dönüş hakkını kabul etmeyecek her türlü kısmi çözümün Filistin halkı tarafından reddedileceğini belirtti.

Hamas lideri, Kerry'nin pazarlamaya çalıştığı çerçeve anlaşmasına karşı Filistinli grupların ortak bir tavır belirlemesini istedi.

 

Page Top