Filistin'den Ekvador'a Kurtarma Ekibi

Filistin'den Ekvador'a Kurtarma Ekibi

Filistin, Ekvador'da meydana gelen deprem için 19 kişilik kurtarma ekibi gönderirken, aynı kıtada bulunan ABD ise bir kişi bile göndermedi

Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'un kuzeybatı kıyı kesiminde meydana gelen depremin ardından Filistin'den bu ülkeye 19 kişilik bir kurtarma ekibi gönderildi.
Geçtiğimiz günlerde meydana gelen depremin ardından Güney Amerika ülkesi Venezuella, sınırdaşı Ekvador'a giden toplam kurtarma ekiplerinin dörtte üçünü göndermişti. Rusya tarafından da 30 ton insani yardım yapılmıştı. Çin de mobil hastane ve 100 bin dolar değerinde para yardımı yapmıştı.
Latin Amerika ülkelerindense 702 kişilik kurtarma ekibi giderken, Amerika Birleşik Devletleri yardım göndereceğine dair açıklama yaptı. Ama ABD, tek kişilik bir kurtarma ekibi bile göndermedi
TÜRKİYE YARDIMA HAZIR
Türkiye Dışişleri Bakanlığından, Ekvador'da meydana gelen 7.8 şiddetindeki deprem felaketinin ardından acılarının sarılması ve afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için Türkiye'nin her türlü desteği vermeye hazır olduğu bildirildi. Açıklamada "Deprem nedeniyle yaşanan can kayıpları dolayısıyla dost Ekvador hükümeti ve halkına başsağlığı diliyoruz. Yaşanan bu felaketin acılarının sarılması ve afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için ülkemiz Ekvador'a her türlü desteği vermeye hazırdır."