Filistin'den aktivistlere destek

Filistin'den aktivistlere destek

Filistin'de faaliyet gösteren Ablukaya Karşı Halk Hareketi, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu delmek amacıyla balıkçı teknesiyle yola çıkan İsveç ve Norveçli aktivistlere destek gösterisi düzenledi.

Hareketin sözcüsü Ali Nezzali, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Son Gazze saldırısından bu yana İsrail ablukası çok şiddetli biçimde devam ediyor. Yokluk ve yoksulluk dayanılmaz hale geldi. Gazze'ye yönelik İsrail ablukasını kırmak için gelen ve bu uğurda mücadele veren her eylemi memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.
Öte yandan Gazze sahilinde toplanan göstericiler, aktivistlere destek için İsveç, Norveç ve Filistin bayraklarıyla tekne turu yaptı.
Aralarında İsveç ve Norveç vatandaşı 13 aktivistin bulunduğu "Marianne" isimli balıkçı teknesi, Gazze'ye insanı yardım malzemesi ulaştırmak için 11 Mayıs tarihinde İsveç'in Göteborg şehrinden yola çıkmıştı. Balıkçı teknesinin haziran ayının ortasında Gazze'ye ulaşması bekleniyor.
İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı kırmak amacıyla yola çıkan beş gemi 2008 yılında ablukayı denizden kırmayı başarmıştı. Ancak İsrail, 2010 yılında yola çıkan Mavi Marmara gemisine saldırı düzenlemiş, bu saldırıda 10 Türk hayatını kaybetmiş, 50'den fazla kişi yaralanmıştı.
(AA)