Filistin'de yeni eğitim ve öğretim yılı başladı

Filistin'de yeni eğitim ve öğretim yılı başladı

Başbakanı Hamdallah, ilk ders zilini çalarak, 2016-2017 öğretim yılını başlattı

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah, Ramallah'taki Faysal el-Huseyni okulunda ilk ders zilini çalarak, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını başlattı.
Düzenlenen törene Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanı Sabri Saydam ile birlikte katılan Hamdallah yaptığı konuşmada, "Bugün başladığımız yeni eğitim ve öğretim yılının, güven ve istikrar ortamında gerçekleşmesini umuyorum. İnşallah İsrail'in provokasyonlarına , göç ettirme politikasına, tutuklama ve öldürme eylemlerine rağmen hayata, umuda bağlı olunduğu ve vatan için sebat gösterildiği bir yıl olur . Acıların yaşandığı bu topraklarda, inşa ve eğitime verdiğimiz önemin yanında eğitimin geliştirilmesi konusunda istekliliğimizi bir kez daha vurguluyoruz." dedi.
Hamdallah, son bir yıl içinde eğitim sektöründeki öğretmen, memur ve öğrencilerden 40 şehitlerinin bulunduğunu, bin 13 kişinin yaralı olduğunu, 30 okulun da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.
Eğitim Bakanı Saydam'in Yahudi yerleşimciler tarafından yaşadıkları evin kundaklanması sonucu ailesini kaybeden ve saldırıda vücudunun yüzde 60'ı yanan Ahmed Devabişe'yi eğitim hayatına ilk adımını atacağı okulda ziyaret etmesi bekleniyor.
Ders başı yapacak öğrencilerin, 693 bin 165'inin Batı Şeria ve Kudüs'ten, 499 bin 643'ünün ise Gazze'den olduğu kaydedildi.