Filistin'de parlamento seçimleri için adaylık başvuruları başladı

Filistin'de parlamento seçimleri için adaylık başvuruları başladı

Filistin Merkez Seçim Kurulu 2021 Filistin Yasama Meclisi seçimleri için adaylık başvuruları kabulünün bugün (20 Mart Cumartesi) sabah itibariyle başlatıldığını açıkladı...

Filistin Merkez Seçim Kurulu 2021 Filistin Yasama Meclisi seçimleri için adaylık başvuruları kabulünün bugün (20 Mart Cumartesi) sabah itibariyle başlatıldığını açıkladı. Başvurular 31 Mart akşamına kadar devam edecek. 

Merkez Seçim Kurulu'nun açıklamasında seçimlerin tam nispi temsil sistemine göre olacağı için ferdi adaylıkların değil listeler halinde adaylıkların kabul edileceği, listelerde en az 16 en fazla 132 aday bulunabileceği belirtildi. 

Açıklamada listeleri oluşturanların 2007 yılında çıkarılan 1 nolu yasayla ve bunun üzerinde yapılan değişikliklerle belirlenen şartlara riayet etmelerinin gerektiği ifade edildi. 

İsteklerin ve müracaatların Batı Şeria bölgesinde, Merkez Seçim Kurulu'nun El-Bire şehrindeki merkezine, Gazze bölgesinde Gazze şehrindeki bölgesel temsilciliğine, vilayetlerdeki ofislerine ve internet üzerinden iletilebileceği belirtildi. 

Kurul, başvuruları, başvuruların yapılmasından sonraki beş gün içinde değerlendireceğini, şartlara uygun olup olmadığını belirleyeceğini ve buna göre kabul veya red kararını vereceğini açıkladı. Bu arada belgelerinde veya aranan şartlarda eksiklik olanlara eksiklerini tamamlamaları için belli bir süre tanınacağı ifade edildi.

fiem