Filistin'de Kadın Olmak (Kısa Animasyon)

Filistin'de Kadın Olmak (Kısa Animasyon)

Kudüs’te insanlık adına barış ve adalet nöbeti tutan kadınların sesi, uluslararası bir kampanya ile dünyaya duyurulacak. Kampanyanın ismi olarak “Hepimiz Meryemiz”...

Kudüs’te insanlık adına barış ve adalet nöbeti tutan kadınların sesi, uluslararası bir kampanya ile dünyaya duyurulacak. Kampanyanın ismi olarak “Hepimiz Meryemiz” düşünüldü. Koordinatörlüğünü merkezi İstanbul’da bulunan Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği yürütecek.

“Hepimiz Meryemiz” Kampanyası Başlıyor

 

Dünya barışının Kudüs’ten yükseleceğine olan inançla 2017’de İstanbul merkezli kurulmuş olan Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği, Kudüslü kadınların sesini dünyaya duyurmak amacıyla etkin bir kampanyaya hazırlanıyor. Kampanyanın adı da oldukça dikkat çekici: Hepimiz Meryemiz. Dernek yetkilileri, bu ismi Hz. Meryem annemize vurgu yapılmasını istedikleri için seçtiklerini ifade ediyor.

Hepimiz Meryemiz kampanyasının hedefleri; Kudüslü kadınların çektiği sıkıntılara dikkat çekmek, Kudüslü kadınlar özelinde küresel anlamda bir hareketlilik sağlayıp dünya barışına katkı sağlamak, Kudüslü kadının direnişini desteklemek ve üzerindeki zulmün kaldırılmasına katkıda bulunmak, olarak sıralanıyor.

Derneğin başkan yardımcısı Ayşegül Bayıcı, kampanya hakkında bilgiler verirken, özellikle kendi dernek logolarının ön planda kullanılmayacağına vurgu yapıyor, bunun sebebi ise kampanyaya herkesin katılabilmesi. Bayıcı “Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği 28 Ocak’ta başlayıp 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sona erecek olan Hepimiz Meryemiz kampanyasının sadece sekretaryasını yürütecek, gerekirse birçok etkinlikte dernek logomuzu kullanmayacağız. İstiyoruz ki bu kampanyaya herkes katılsın ve sahiplensin” diyor.

‘’Hepimiz Meryemiz’’ Kampanyası 28 Ocak’tan 8 Mart’a kadar sürecek

 

Hepimiz Meryemiz kampanyasının startı önümüzdeki hafta (28 Ocak 2019) verilecek ve 8 Mart’a kadar devam edecek. Peki bu süre içinde nelerin yapılması planlanıyor ve kapsamı ne? UKEAD Başkan Yardımcısı Ayşegül Bayıcı bu sorumuza ise şöyle cevap veriyor:

“Hepimiz Meryemiz kampanyasına gerek Türkiye’den, gerekse dünyanın birçok ülkesinden inanılmaz bir destek var. Şu anda yaklaşık 50 ülkeden aktivistler, parlamenterler, gazeteciler, sivil toplum kuruluşları ve etkili kişiler bu kampanyadan haberdar ve etkinliklerin startını bekliyor. Her ülkede 28 Ocak’tan 8 Mart 2019’a kadar farklı farklı etkinlikler yapılacak. Bu etkinliklerde herhangi bir sınırlamamız olmayacak. Tek şartımız olacak, o da yapılan her etkinlikte Kudüslü kadınların sesini duyurmak. Biz de Türkiye’de konferanslar, fotoğraf ve resim sergileri, belgesel gösterimi, konserler ve 8 Mart’ta İstanbul’da kitlesel bir yürüyüş yapacağız. Bu etkinliklerin benzerleri Avrupa’dan Asya’ya kadar her kıtada ve ülkede yapılsın istiyoruz. Çünkü Kudüslü Meryemler 2 bin yıl önce Hz. Meryem’in yaşadığı sıkıntıların bir benzerini yaşıyor ve onların sesinin duyulması dünya barışına büyük katkı yapacaktır.”

Türkiye’deki tüm camilerde hutbelerin konusu “Kudüslü Kadınlar” olacak

Kampanya başta Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere birçok dile çevrilerek duyurulacak. Kampanya yürütücü konseyin hedeflerinden birisi de 8 Mart 2019 Cuma günü Türkiye’deki tüm camilerde okunan hutbelerin konusunun Kudüslü kadınlara ayrılması. Kamuoyunun da takip ettiği gibi Türkiye’den yükselecek bir sesin başta Kudüs olmak üzere Filistin ve diğer mazlum coğrafyalarda etkisi çok büyük. 

 

 

Kudüs'te müslüman olmak... Kudüs'te Kadın olmak... Filistin'de müslüman kadın olmak..