Filistin'de ilk ders Gazze

Filistin'de ilk ders Gazze

Batı Şeria'da başlayan eğitim sezonunda ilk dersinin konusu, "Gazze'ye yönelik İsrail saldırıları" olurken Gazz'de okullar saldırılar sebebiyle açılamadı

Gazze'de İsrail'in saldırıları nedeniyle okulların açılışı ertelenirken, Batı Şeria'da ise 2014-2015 eğitim-öğretim sezonu bugün başladı. 

Filistin Eğitim ve Yükseköğretim Bakanı Havle eş-Şahsir, eğitim-öğretim yılının başladığını belirterek, "Yeni eğitim-öğretim yılında, Gazze ve Batı Şeria'da yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin okullarına gitmesi bekleniyordu. Ancak saldırılar nedeniyle Gazze'de okulların açılması yeni bir duyuruya kadar ertelendi" dedi. 

Batı Şeria'da bugün 700 bin civarında öğrencinin bugün ders başı yaptığını aktaran Şahsir, "Saldırılar biter bitmez Gazze'de de okullar kapılarını öğrenciler için açacak" diye konuştu. 

"DERSİMİZ SAVAŞ"

Filistin Öğretmenler Birliği Sendikası ise bugün başlayan 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk dersinin konusunun, "Gazze'ye yönelik İsrail saldırıları" olacağını duyurdu.

Öte yandan bugün Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Gazze'ye destek yürüyüşleri düzenlenmesi de bekleniyor.  

İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda, 2 bin 103 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 627 kişi yaralandı.