Filistin'de Çatışma: 2 Şehid

Filistin'de Çatışma: 2 Şehid

İsrail güçleri, Yahudi yerleşimcileri kaçırdığı iddiasıyla iki Filistinliye operasyon düzenleyerek öldürdü...

İşgal rejimi radyosu, özel kuvvetlerin birkaç ay önce El-Halil'de üç Yahudi yerleşimciyi kaçırarak öldürmekle suçlanan Filistinlileri öldürdüğünü açıkladı.

Radyonun bu sabahki haberinde, işgal güçleriyle Yahudi yerleşimcileri kaçırıp öldürme olayının sorumluları olarak aranan Amir Ebu Îşe ve Mervan El-Kavasimi arasında El-Halil'in Üniversite mahallesinde çatışma çıktığı ifade edildi. Haberde, El-Kavasimi ailesinden bazı gençlerin de arananların gizlenmelerine yardımcı oldukları için gözaltına alındıkları bildirildi.

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, konuyla ilgili haberinde, işgal güçlerinin Amir Ebu Îşe ve Mervan El-Kavasimi'nin gizlendikleri yeri tespit ettiğini, söz konusu yere yapılan baskın sırasında silahlı çatışma yaşandığını, işgal rejimi iç istihbarat birimi "Şabak" kaynaklarının tahminine göre her iki Filistinlinin de öldüğünü yazdı.

İşgal güçleri bu sabah (23 Eylül Salı) erken saatlerde El-Halil'in Üniversite mahallesinde bir evin ve çevresindeki işyerlerinin bazı bölümlerini yıkmaya başladı. Evi kuşatan işgal güçlerinin eve mermi ve bomba yağdırdığı ifade edildi.

İşgal güçleri, El-Halil'de kaçırılan üç Yahudi yerleşimcinin kaçırılıp öldürülmesi olayından Amir Ebu Îşe ve Mervan El-Kavasimi'yi sorumlu tutuyordu.

 

fiem