Filistin Topraklarının Büyük Bir Kısmı Beyaz Örtüye Büründü

Filistin Topraklarının Büyük Bir Kısmı Beyaz Örtüye Büründü

Soğuk, rüzgârlı ve yağışlı hava Filistin'de ciddi şekilde etkisini göstermeye başladı.

Türkiye'den sonra Arap dünyasına doğru ilerleyen soğuk, rüzgârlı ve yağışlı hava Filistin'de de ciddi şekilde etkisini göstermeye başladı. Bugün (20 Şubat Cuma), gün boyunca yağan karlar Filistin topraklarının önemli bir kısmının beyaz bir örtüye bürünmesine neden oldu. Kar yağışlarının Kudüs'ün kuzeyindeki Ramallah, Nablus ve el-Bire'den sonra Kudüs'e ve güneyindeki Beytlahim ve El-Halil şehirlerine de ulaştığı haber verildi.

Filistin Meteoroloji Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre bugün tüm Filistin'de hava yağışlı, bulutlu ve soğuk olacak. Yağışlar deniz hizasına göre yükseklik düzeyi düşük olan vadilerde yağmur, yüksek olan bölgelerde ise kar şeklinde olacak. Açıklamada yağışların şiddetli rüzgarlarla birlikte olacağı o yüzden kar yağışlarının da yer yer şiddetli tipi şeklinde olacağı ifade edildi.

Soğuk hava dalgasının bugün Gazze bölgesini de etkisi altına alacağı, şiddetli rüzgârlar ve fırtınalar sebebiyle bu bölgede deniz dalgalarının yükseleceği dolayısıyla su baskınları olabileceği ifade edildi.

İşgal rejiminin saldırılarında Gazze bölgesindeki altyapının büyük zarar görmesi ve yeniden imar faaliyetlerinin başlatılmasının da sürekli engellenmesi sebebiyle bundan önceki sel baskınlarında Gazze ahalisi büyük zorluk ve sıkıntılar yaşamıştı.

Yağışlar Batı Yaka bölgesinde bazı ana yolların kapanmasına ve ulaşımın aksamasına neden oluyor.