Filistin Seçimleri Ertelendi

Filistin Seçimleri Ertelendi

Mahmut Abbbas , Kudüs'ü bahane ederek Filistin seçimlerinin ertelendiğini duyurdu.

Mahmut Abbas, "Kudüs'teki halkımızın seçimlere katılımı güvence altına alınıncaya kadar seçimleri erteleme kararı aldık."  ifadelerini kullandı.
 
Hamas Hareketi Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Filistin seçimlerinin belirlenen tarihlerde yapılması için çağrıda bulunarak, herhangi bir ertelemeyi reddettiklerini söylemişti.
 
 
 
Hamas Sözcüsü Zuhri, Twitter hesabından yaklaşan Filistin seçimleriyle ilgili bir mesaj paylaşmıştı. Kimsenin seçimler üzerine varılan anlaşmaları yok saymaya hakkı olmadığını ifade eden Zuhri, Filistin halkının yöneticilerini seçmekten mahrum bırakılamayacağını belirtmişti.  Filistin seçimlerinin belirlenen tarihlerde yapılması için çağrıda bulunan Zuhri, herhangi bir ertelemeyi kabul etmeyeceklerini vurgulayarak, "Kudüs mücadele alanıdır, seçimlerden kaçmak için bir bahane değildir." ifadelerine yer vermişti.
 
 
 
Hamas'ın önde gelen yöneticilerinden Cemal et-Tavil, yaklaşan Filistin seçimlerinin Kudüs'te de yapılabilmesinin "teknik ve siyaseten" mümkün olduğunu söylemişti.
 
 
 
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın 15 Ocak'ta imzaladığı kararnameyle, işgal ve abluka altındaki Filistin topraklarında 15 yıl aradan sonra 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da devlet başkanlığı ve 31 Ağustos'ta da Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılması öngörülmüştü.