Filistin Özerk Yönetimi Siyonistleri Aratmadı

Filistin Özerk Yönetimi Siyonistleri Aratmadı

Hamas Tepki gösterdi;Özerk Teşkilat güvenlik güçlerinin Filistin'li göstericilere saldırısının Özerk Teşkilat'ın işgalci Siyonistlerle işbirliğini gösterdi...

İşgal yanlısı tavırlarını sürdüren Filistin Yönetimi Güçleri Hamas’ın El-Halil Şehrinde Yaptığı Gösteriyi Bastırdı


Filistin Yönetimi güçlerinin Hamas hareketinin kuruluş yıldönümü münasebetiyle bugün Cuma namazından sonra El-Halil’de yaptığı gösteriye sert bir şekilde müdahale ettiği belirtildi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide, Filistin Yönetimi’ne bağlı yüzlerce kişinin araçlarla birlikte bugün sabah El-Halil Camii çevresinde konuşlandığını, Cuma namazının ardından camiden çıkan Hamas üyelerinin yapmak istedikleri yürüyüşe hemen müdahale edip yürümelerini engellediğini belirterek, güvenlik görevlilerinin birçok yaşlı, çocuk, genç ve kadına tekme tokat saldırdığını, göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtığını ve göstericilerin üzerine göz yaşartıcı bomba yağdırdığını ifade etti.

Muhabirimiz, Koruyucu Güvenlik güçlerinin yürüyüşe katılan gençlerden bazılarını gözaltına aldığını ve araçlara bindirip götürdüğünü kaydetti.

İşgal güçleriyle birlikte çalışan ve Hamas hareketine nefes aldırmayan Filistin Yönetimi güçleri, hareketin yaptığı bütün etkinliklere müdahale ediyor, liderlerini ve mensuplarını gözaltına alıyor, iş yerlerini kapatıyor.

 

Hamas sözcüsü Fevzi Berhum Cuma günü yaptığı açılamada, Özerk Teşkilat güvenlik güçlerinin Filistin halkına karşı vahşi tavrının, şehitlerin kanlarına saygısızlık ve Filistin'li vatandaşların işkence edilmesinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Hamas sözcüsü açıklamasının devamında Özerk Teşkilat güvenlik güçlerinin Filistin'li göstericilere saldırısının Özerk Teşkilat'ın işgalci Siyonistlerle işbirliğini gösterdiğini belirtti.

Berhum tüm Filistin halkının Özerk Teşkilat'ın baskıcı politikaları karşısında sorumlu olduğunu ve Direniş gruplarına karşı yapılan tecavüzlerin durdurulmasının bir zaruret olduğunu söyledi.

Cuma günü Filistin Özerk Teşkilat güvenlik güçlerinin Ürdün Nehri Batı yakasında Hamas'ın kuruluş yıldönümünü kutlayan Filistin'lilere düzenlediği saldırılarda onlarca Filistin'li gözaltına alınırken, aralarında kadınların da olduğu birkaç Filistin'linin de yaralandığı bildirildi.