Filistin İntifadası’nda Dünün Bilançosu

Filistin İntifadası’nda Dünün Bilançosu

Kudüs’te, Batı Şeria’da ve işgal edilmiş 1948 topraklarında İntifada fitilinin ateşlenmesinden bu yana 21 gün geçti.

Kudüs’te, Batı Şeria’da ve işgal edilmiş 1948 topraklarında İntifada fitilinin ateşlenmesinden bu yana 21 gün geçti. Bu süreçte işgal güçleri Filistinlileri sokak ortasında infaz etmekten çekinmedi.
 Dün şehit olanların sayısı 3 olarak ifade edildi. Bunlardan ikisi şehadet eylemi sırasında hayatını kaybederken, birinin ise yaşlı olduğu, El-Halil’de çıkan çatışmalarda şehit olduğu bildirildi. Saldırılar sonucunda 9 Yahudi yerleşimci yaralandı, bunlardan 3’ünün ağır yaralı olduğu ifade edildi. Bıçaklanan bir asker içinse “klinik ölüm” teşhisi konuldu.
 54 yaşında bir şehit…
 El-Halil’de yaşanan çatışmalarda işgalci güçlerin gaz bombası atması sonucu, 54 yaşındaki Haşim Yunus Haşim boğularak şehit oldu.
 Kudüs’te bıçaklama eylemi ve ardından gelen şehadet…
 Dün öğle vakti işgal güçleri Ayzeriyeli Mutez Atalillah Kasım (22) isimli genci sokak ortasında infaz etti. Bir diğer genci ise tutukladı.
 İşgalci medyada yer alan haberlerde tutuklanan gencin bıçaklama girişiminde bulunduğu iddia edildi. Ayrıca çatışmada bir askerin ağır yaralandığı, bomba imha ekiplerinin ise şehidin çantasında bomba olması ihtimaline karşılık bölgeye geldikleri belirtildi.
 El-Halil’den bir şehit daha…
 Dün akşam El-Halil’in Sair kasabasından olan 22 yaşındaki Muhammed Fehim Şelalede ise 4 Siyonist askeri yaralamasının ardından şehit edildi.
 Kaynakların ifadesine göre aileye Şelalede’nin şehadet haberini işgalci istihbarat güçleri verdi. 
 Öte yandan işgalci kaynaklarda yer alan habere göre iki Filistinli genç 4 Siyonist askerin üzerine arabayı sürdüler. Ancak askerler erken davranarak kurtuldu. Ardından başka bir gencin üzerlerine araba sürerek ezmeye çalışması üzerine 2’si ağır, 2’si orta derecede yaralandı. Siyonist askerlerden biri de araca doğru ateş açtı.
 Bir Siyonist polis yaralandı
 Bir Siyonist polis de benzeri şekilde bir aracın üzerine sürülmesi sonucunda yaralandı. İsrail medyasında yer alan haberde Ramallah’ın doğusundaki Ofra yerleşim yerinde Filistinli bir şoförün aracını Siyonist polisin üzerine sürdüğü, arından da aracından inerek yakınlardaki Silvad beldesine doğru kaçtığı ifade edildi.
 Bi’r Seba’da Siyonist bir otobüse ateş açıldı
 İsrail’de yayın yapan Kanal 10 televizyonunun haberine göre dün akşam ayrıca işgal altındaki Filistin’in güneyinde kalan Bi’r Seba şehrinde Filistinliler tarafından bir otobüse ateş açıldı. Kanalın haberine göre otobüste kimse bulunmadığı için yaralanan da olmadı.
 Filistinli arabasıyla 3 Siyonist aracına çarptı
 Siyonist basının haberine göre dün akşam Filistinli bir şoför aracıyla Kudüs’teki caddelerden birinde bulunan Siyonistlere ait 3 araca çarptı.
 Yedioth Ahronoth 2 kişinin yaralandığını, Filistinli şoförün ise aracı terk edip kaçarak kayıplara karıştığını duyurdu.
 54 Şehit
 Filistin Sağlık Bakanlığı, Ekim ayı boyunca Batı Şeria ve Gazze’de şehit olanların sayısının dün itibariyle 54’e yükseldiğini, bunlardan 11’inin çocuk ve 1’inin hamile bir kadın olduğunu açıkladı.
 Bakanlık şehitlerden birinin işgal hastanelerinde tedavi görürken ihmalkârlık sonucunda şehit olduğunu açıkladı. 

İslami Analiz