Filistin Hükümeti'nin Öğretmenlere Yönelik Tutumuna Tepkiler  Büyüyor

Filistin Hükümeti'nin Öğretmenlere Yönelik Tutumuna Tepkiler Büyüyor

Filistin hükümetinin Batı Şeria'da maaşlarının artması talebiyle grev yapan 20'den fazla öğretmenin eylem düzenlediği için gözaltına alınmalarına tepkiler büyüyor.

Filistin hükümetine bağlı emniyet güçlerinin Batı Şeria'da maaşlarının artması talebiyle grev yapan 20'den fazla öğretmeni eylem düzenlediği için gözaltına almasına tepkiler büyüyor.
 
Geçtiğimiz hafta El-Bireh şehri başta olmak üzere pek çok şehirde eğitim-öğretim müdürlükleri önünde bu tutuklamaları protesto eden öğretmenler dün de Cenin eğitim-öğretim müdürlüğü önünde toplandılar. 
 
Filistin hükümetinin öğretmenlerin meşru taleplerini umursamadığını ve öğretmenleri oyaladığını belirten protestocular bu mücadelelerinin haklarını alana kadar devam edeceğini belirttiler. 
 
Batı Şeria'da Filistinli öğretmenler geçtiğimiz hafta boyunca greve gitmiş ve maaşlarının arttırılmasını talep etmişti, daha sonra Filistin hükümeti tarafından 20 öğretmen isyana teşvik suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. 

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri'den de Filistin hükümetine öğretmenleri tutuklamak yerine haklarının verilmesi gerektiği yönünde bir açıklama yapılmıştı. 

islami Analiz