"Filistin Halkının Zaferidir"

"Filistin Halkının Zaferidir"

“Avrupa’nın Hamas’ı Terör Listesinden Çıkarması Filistin Halkının Zaferidir”

Avrupa’nın, İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ı terör örgütleri listesinden düşüreceğiyle ilgili çıkan haberleri değerlendiren hareketin Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Hamas'ın Avrupa’nın hazırladığı terör listesinden düşürülmesinin Filistin halkının direniş hakkını ve sömürgeden kurtulma mücadelesini destekleyen herkesin zaferi olacağını söyledi.

Hamas'ı terör listesinden çıkaracak olan Avrupa mahkemesine teşekkür ettiklerini belirten Ebu Merzuk, Filistin halkına zulmeden ve bu halkı korumak için kurulan hareketleri terör örgütü olarak görenlerin de tutumlarını düzeltmelerini isteyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Zulüm devam etmez. Bütün sıkıntılara rağmen bu halk üstün gelecektir. Avrupa ülkeleri haksız yere Hamas hareketini terör örgütleri listesine aldı. Bunun düzeltilmesi için çok çalıştık. Ancak şimdi mahkemenin Hamas'ı listeden çıkarma kararını görüyoruz. Bu karar 2003 yılında dayanıksız bir şekilde alındı. Bu karar hukuki olmadığı gibi, Avrupa Birliği’nin kanunlarına da uygun değildi.”

Siyonist rejimin Kanal-10 televizyonu Avrupalı diplomatlara dayanarak verdiği haberde, Avrupa Birliği'nin Hamas'la ilişki kurmayı yasaklayan kararı kaldıracağını duyurdu.

Televizyona konuşan diplomatlar, Avrupa Birliği mahkemesinin Hamas hareketini terör listesinden çıkaracağını, çünkü listede bulunduğu sürece hukuken onunla görüşmenin mümkün olmadığını ifade ettiler.

Uzmanlar böyle bir kararın özü itibariyle bağlayıcı olmayacağını hatırlatırken, siyasi olarak işgal rejimine büyük bir darbe olacağını ifade ettiler.

 

fiem