Filistin Halkı Şehitlerini Uğurladı

Filistin Halkı Şehitlerini Uğurladı

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deir Belah bölgesi sınırında, işgal güçlerinin direnişe ait bir tünele düzenlediği saldırıda şehit olan yedi mücahit, bugün (31 Ekim Salı) binlerce Filistinlinin katıldığı kalabalık bir cenaze törenleriyle toprağa verildi

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deir Belah bölgesi sınırında, işgal güçlerinin direnişe ait bir tünele düzenlediği saldırıda şehit olan yedi mücahit, bugün (31 Ekim Salı) binlerce Filistinlinin katıldığı kalabalık bir cenaze törenleriyle toprağa verildi.

Şehitlerin naaşları Deir Belah'taki El-Aksa Şehitleri Hastanesi ve Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nden alınarak, ailelerinin evlerine götürüldü.

El-Bureyc Kampı'ndaki El-Bureyc Büyük Camii'nde, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Müfrezeleri üyesi şehitler Arafat Ebu Mürşid, Hasan Hasaneyn ve Ahmed Ebu Armane'nin cenaze namazları kılındı.

Kudüs Müfrezeleri üyesi şehitler Ömer Nassar El-Felit ve Hüsam Es-Semiri'nin cenaze namazlarının ise Deir El-Belah'taki Ebu Seyl ve El-Hikme camilerinde kılındığı bildirildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi şehitler Misbah Şubeyr ve Muhammed El-Ağa'nın cenaze namazlarının da Han Yunus'taki Ehli's-Sünne Camii'nde kılındığı aktarıldı.

İşgal ordusunun dün öğle saatlerinde direnişe ait tünele düzenlediği saldırıda Kudüs Müfrezeleri ve El-Kassam Tugayları'ndan yedi mücahit şehit oldu.


Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi