Filistin halkı, Mücadelesiyle Direncini ve Gücünü Kanıtlamıştır

Filistin halkı, Mücadelesiyle Direncini ve Gücünü Kanıtlamıştır

İslami Cihad Lideri Halid El-Batş, dün Kassam şehitleri için düzenlenen cenaze töreninde konuştu

İslami Cihad hareketi lider Ramazan El-Batş direniş hareketlerinin eylemlerinin işgal devletinin yaptıklarına karşılık vermek adına yapıldığını ve meşru eylemler olduğunu belirtti.
 
Cuma günü Kassam şehitleri için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Batş: "İşgalciler Filistin halkının her yapılana sessiz kalacağını sandılar ve direniş hakkında olumsuz bir intiba oluşturmaya çalıştılar, ancak Filistin halkı sahip olduğu bilinçle bunun tam tersini yaptı ve işgalcilerin planları başarısız oldu" ifadelerini kullandı ve bu planların bozulmasında Filsitin halkının gösterdiği sabır ve sebatın çok önemli payı olduğunu söyledi.
 
Batş, bugün Filistin direnişinin tüm gücünü Filistin halkının sabrından aldığını ve Filistin halkının insanlar için katlanması oldukça güç ve çok zor şartlar altında mücadelesine devam etttiğini belirtti. Batş, Kassam'ın evlatlarının şehadetinin ardından duadan ve tesbihattan başka bir ses duymadıklarını ve bunun Filistinlilerin sabrının en güzel örneği olduğunu söyledi.

İki devletli çözümü kabul etmiyoruz:
 
İslami Cihad lideri, Filistin halkının direniş yolundan dönmeyeceğini, iki devletli çözümü kabul etmeyeceğini ve özgürlüğe giden yolun sadece direnişten geçtiğini söyledi. 
 
Batş sözlerine şöyle devam etti: "Gazze'de ve işgal altındaki Batı Şeria'da şehitlerimizi uğurluyoruz ve biliyoruz ki halkımız Filistin özgürleşene dek daha nice şehitler verecektir, Tüm direniş hareketlerinin ortak gayesi Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesidir."