Filistin Halkı Abbas'ı İstemiyor

Filistin Halkı Abbas'ı İstemiyor

Filistinlilerin üçte ikisinin Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın görevini bırakması gerektiği düşüncesinde olduğunu gösterdi.

Filistin Siyasi Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan kamuoyu araştırması, Filistinlilerin üçte ikisinin Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın görevini bırakması gerektiği düşüncesinde olduğunu gösterdi.

Araştırma sonucu ayrıca, Abbas'a ve Fetih Hareketi'ne halk desteğinin son dönemde azaldığı, buna karşılık halk arasında Hamas Hareketi'ne desteğin ise arttığı ortaya çıktı.

Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde 17-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, Filistinlilerin üçte ikisi Abbas'ın Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu'ndan istifasının gerçek olmadığını ve başkanlıktan istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Araştırma sonuçlarına göre ayrıca Mahmud Abbas'a halk desteğinin Batı Yaka'da gözle görülür derecede düştüğü, buna karşılık Gazze Şeridi'nde ise hafif bir yükselme gözlemlendiği ifade edildi.

Araştırma sonuçlarının Hamas Hareketi'ne halk desteğinin Batı Yaka'da arttığını, Gazze Şeridi'nde ise düştüğünü, Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye'ye desteğin de yine Batı Yaka'da artış gösterirken Gazze Şeridi'nde düştüğünü gösterdiği belirtildi.

FİEM