Filistin Dünyaya İsveç'i Örnek Gösterecek

Filistin Dünyaya İsveç'i Örnek Gösterecek

Filistin hükümeti, İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarını ve Filistinlilerin öldürülmesine soruşturma açan İsveç'i dünyaya örnek olarak gösterecek.

AA'nın haberine göre: İsveç'in, Filistinlilerin öldürülmesiyle ilgili İsrail'e soruşturma açılması yönündeki çağrısı Filistin hükümeti tarafından tüm dünya ülkelerine örnek gösterildi.

Filistin hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, "Dünya ülkelerini, Filistinlilere yönelik ihlalleri nedeniyle İsrail'e uluslararası soruşturma açılması talebinde bulunarak cesur bir tutum sergileyen İsveç'i örnek almaya davet ediyoruz" denildi.

El-Halil yakınlarında Filistinli bir gencin bugün İsrail askerleri tarafından ateş açılarak öldürülmesinin de kınandığı açıklamada, "Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmeleri yerleşimcilerin olayları büyütme ve bölgeyi dini bir savaşa sürükleme çabalarının delili" olduğu kaydedildi.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallstrom, İsrail askerlerinin son aylarda Filistinlileri yasa dışı öldürme suçunu işleyip işlemediklerine ilişkin soruşturma başlatılması çağrısında bulunmuştu.