Filistin Direnişi Nasıl Galip Geldi ?

Filistin Direnişi Nasıl Galip Geldi ?

"Filistin Direnişi Her Türlü İmkana Sahip İşgal Ordusuna Nasıl Galip Geldi?"

İsmail İbrahim Es-Sevabite

Kadın ve çocukları hedef alarak katliam yapan korkak işgal askerlerinin hezimetini birkaç hususla ifade etmek gerekirse şu hususları paylaşabiliriz:

1.Gazze’deki direniş güçleri işgal askerlerine karşı oldukça profesyonel eylem ve operasyonlarda bulundular. Bu durum işgal askerlerini, rejimini ve liderlerini şaşkına çevirdi.

2.Direniş güçleri daha önce duymadığımız bir şeyi yaptı. Düşman saflarının arkasına geçip onlara zayiat verdirdi.

3.Filistin direniş güçlerine bağlı keskin nişancılar kuş avlarcasına düşman askerlerini avladılar.

4.Filistin direniş güçleri özellikle Kassam Tugayları kendi imalatı olan hacim, mermi, görev ve mesafe açısından uluslararası benzer silahların denginde El-Ğul adında keskin nişancı silahını kullandı.

5.Direniş güçleri ilk kez bu savaşta düşmana ait askeri noktalara saldırmak için deniz yolunu kullandı. Direniş komandoları denizi aşıp düşman askerleriyle çatıştılar.

6.Direnişin düşman askerlerini esir alma arzusu bu savaşta da kendini gösterdi.

7.Herkesi şok eden gelişme ise kuşkusuz direniş güçlerinin keşif, saldırı ve dalış (intihar) amaçlı üç ayrı kategoride insansız uçak geliştirip bunları düşmanın bulunduğu noktalara göndermesidir. Siyonist işgal rejimini şaşırtan ve şok yaşamasına neden olan bu gelişme askeri uzmanlarla gözlemcileri de şaşırttı.

8.Başta Kassam Tugayları olmak üzere Filistin direniş güçlerinin düşmanla göğüs göğüse çarpışması dünyanın dördüncü güçlü ordusu olan işgal askerlerinin hezimetine zemin hazırladı.

9. Eylem ve operasyonların direniş tarafından belgelenmesi ve görüntülenmesi ise bu başarının diğer bir ayağıdır. Görüntülerde direniş güçlerinin rahatlığı ve kendinden eminliği gözlemlenirken, işgal askerlerinin korkusu ve direniş güçlerine teslim olma sahneleri görülüyordu.

10. Düşmanı en fazla rahatsız eden işgal askerlerine karşı etkinliği kanıtlanan havan toplarının işgal askerlerinin üzerine yağmur gibi yağmasıydı.

11.Kassam’ın hazırladığı tuzaklar düşmanı şaşırtan ve hesaplarını alt üst eden diğer bir olguydu. Kassam mensupları Counter Strike oyunu oynarcasına bu tuzakları kullanırken işgal ordusu buralarda verdiği kayıplarla neye uğradığını şaşırdı.

12.Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde’nin savaş boyunca kameralardan uzak durmaması. İşgal rejimi Ebu Ubeyde’nin açıklamalarını dört gözle bekledi.

13.Mücahitler yerel olarak geliştirdikleri mayınlarla bir çok işgal tankını, zırhlı aracını ve asker nakil aracını tahrip ederek içindekilerini öldürdü.

14.Patlayıcı dolu evler ve bu evlerde zayiat verme işgal rejiminin hesabında yoktu. Bu evlere giren işgal askerleri ve subayları çok sayıda kayıp verdiler.

15. Direniş güçlerinin işgal tanklarına karşı kullandığı Cornet tipi füzelerle taşınması kolay diğer füzeler düşmana ciddi zayiat verdirdi.

16. Direniş güçleri şimdiye kadar 160 işgal askeriyle işgal subayını öldürdüğünü duyurdu. İşgal güçleri bundan önceki hiçbir savaşta bu kadar kayıp vermemişti. Daha önceki savaşlarda olduğu gibi Lübnan savaşında dahi bunu görmemişti.

17. Direniş güçleri ilk kez R160, J80, Siccil55, Burak100 ve Burak70 gibi yerel imkanlarla ürettiği füzelerden bahsetti. Hayfa, Dimona, Nehariye, Goş Dan, Kiryat Cad gibi çok sayıda bölge ilk kez direniş füzelerinin menziline girdi.

19.Bunlardan daha önemlisi direniş güçlerinin bu savaşta tünelleri çok etkin bir şekilde kullanmasıdır. Bu tüneller ve tünellerde gösterilen performans, işgal rejiminin, liderlerinin, askerlerinin, Siyonist toplumun ve onların arkasında duran bütün dünyanın Filistin direnişin büyüklüğünü, düşmanla savaşma arzusunu ve hazırlığını görmelerini sağladı. Düşmanın direniş güçlerine baskı yapmak için kadınları, çocukları, hastaları ve yaşlıları öldürmesi, savaşta elinin ayağının birbirine dolanması bundandır.

Allah direnişi daim, gücünü diri, Filistin halkının muhafızı kılsın. Allah, kendisinden başkasına boyun eğmeyen bu halkı korusun, işgali yok etsin, lider ve ordusunu da perişan etsin.

 

fiem