Filistin Çalışma Bakanı: "Gazze Bugün Bir Afet Bölgesi Konumundadır"

Filistin Çalışma Bakanı: "Gazze Bugün Bir Afet Bölgesi Konumundadır"

Filistin Çalışma Bakanı: "Gazze Bugün Bir Afet Bölgesi Konumundadır"

Filistin Genel Çalışma ve İskân Bakanı Mufid Muhammed el-Hasayine, Gazze'nin maruz kaldığı yıkım ve tahribatın son derece büyük olması sebebiyle kelimenin tam anlamıyla bir âfet bölgesi konumunda olduğunu ifade ederek çok hızlı bir şekilde yeniden imar edilmesine ve acil yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Çalışma ve İskân Bakanı el-Hasayine bugün (18 Ağustos Pazartesi) Gazze'nin İmarı Çabaları başlığıyla düzenlenen ve muhtelif uluslararası kuruluşların, insanî yardım kurumlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda oluşturulan çalışma atölyesinde yaptığı konuşmada bu yıkım ve saldırının Gazze'nin maruz kaldığı ilk saldırı olmadığını, ayrıca bölge ahalisinin sekiz yıldan beri maruz kaldığı katı abluka yüzünden zaten büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Konuşmasında; "Düşman saldırılarında evleri, hastaneleri, okulları ve çalışma ofislerini hedef aldı. Altyapı hizmetleri ve fabrikalar tahrip edildi. İnsanların güven içinde olmaları gereken sığınma noktaları vuruldu" diyen Bakan el-Hasayine, saldırılarda tamamen veya oturmaya müsait olmayacak şekilde zarar gören yerleşim birimi sayısının yaklaşık 20 bin, kısmen zarar gören yerleşim birimi sayısının ise 40 bin civarında olduğunu, meydana gelen yıkım ve tahribattan kaynaklanan maddi zararın ise 6-8 milyar dolar olarak tahmin edildiğini söyledi.

FİEM