Filistin Bayrağı BM’de Göndere Çekildi

Filistin Bayrağı BM’de Göndere Çekildi

Filistin bayrağı New York’taki Birleşmiş Milletler binasında törenle göndere çekildi.

New York’ta tarihî an. Filistin Devleti bayrağı Birleşmiş Milletler Genel Merkezi önünde düzenlenen törenle ilk kez göndere çekildi. Filistin Devlet Başkanı Abbas, "Filistin Devleti'nin başkenti Doğu Kudüs'te Filistin bayrağını dalgalandıracağımız günler uzak değil" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa'daki gelişmeler konusunda tüm dünyanın dikkatini çekmek istediğini söyledi.

Abbas, Filistin bayrağının törenle BM'de asılacağını kaydederek, "BM Genel Merkezleri'nde Filistin bayrağının asılması için oy veren herkese teşekkür ediyorum. Filistin Devleti'nin Başkenti Doğu Kudüs'te Filistin bayrağını dalgalandıracağımız günler uzak değil. Bizi henüz tanımamış olan ülkelerden de Filistin Devleti'ni tanımasını istiyorum" dedi.

"ANLAŞMALARI UYGULAMAYACAĞIZ"

Abbas, İsrail'in 1993'te varılan Oslo Anlaşması ve diğer anlaşmaların gereklerini yerine getirmediğini de belirterek, İsrail illegal yerleşimleri durdurana ve anlaşıldığı üzere Filistinli tutukluları serbest bırakana kadar Filistin'in de artık bu anlaşmalara uymayacağını bildirdi.

FİLİSTİNLİLER KUDÜS'TE CANLI İZLEDİLER

Kudüs'ün Şam Kapısı'na dev televizyon ekranı kuran Filistinliler, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Filistin bayrağının göndere çekilmesi öncesinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı sokakta canlı olarak izledi.

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, Abbas'ın, "İsrail illegal yerleşimleri durdurana ve anlaşıldığı üzere Filistinli tutukluları serbest bırakana kadar Filistin'in de artık bu anlaşmalara uymayacağını" söylemesinin ardından sevinç gösterilerinde bulundu.

Filistinli grubun etrafında, çok sayıda İsrail polisinin hazır beklediği gözlendi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas,  Filistin bayrağı BM Genel Merkezi'nde göndere çekilmesi öncesi yaptığı konuşmada, İsrail'in Oslo Anlaşması ve diğer anlaşmaların gereklerini yerine getirmediğini belirterek, İsrail illegal yerleşimleri durdurana ve anlaşıldığı üzere Filistinli tutukluları serbest bırakana kadar Filistin'in de artık bu anlaşmalara uymayacağını bildirmişti.