Filistin 20 uluslararası anlaşmaya taraf oldu

Filistin 20 uluslararası anlaşmaya taraf oldu

Abbas, Ramallah'taki Filistin yönetim merkezinde düzenlenen basın toplantısında, "Bizler, barış müzakereleri ve işgalin sonlandırılmasına yetecek kadar zaman zarfında 1967 sınırları üzerinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'ni kurma hakkımızı tal

Abbas, Ramallah'taki Filistin yönetim merkezinde düzenlenen basın toplantısında, "Bizler, barış müzakereleri ve işgalin sonlandırılmasına yetecek kadar zaman zarfında 1967 sınırları üzerinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'ni kurma hakkımızı talep ettik" dedi.
Arap ülkelerinin muvafakatıyla İsrail işgalinin sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne projeyi sunduklarını belirten Abbas, tasarının kabulü için 9 "evet" oyu beklediklerini ancak son anda bir ülkenin çekimser kaldığını ifade etti.
Abbas ayrıca bölgedeki çekişmenin sona ermesinin, İsrail ve Filistin arasındaki krizin çözülmesine bağlı olduğunu sözlerine ekledi.
Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat'ın söz konusu anlaşmaların isimlerinin okumasının ardından Abbas, Uluslararası Ceza Mahkemesinin kurucu temel anlaşması olan Roma Sözleşmesi'nin de arasında bulunduğu 20 uluslararası anlaşmaya katılmak için imza attı.
BM Güvenlik Konseyi'nde bugün yapılan oylamada, ABD ve Avustralya tasarıya ret oyu vermiş, İngiltere, Litvanya, Nijerya, Güney Kore ve Ruanda çekimser kalmıştı. Fransa, Ürdün, Şili, Arjantin, Çad, Lüksemburg, Çin ve Rusya'nın evet oyu kullandığı tasarının kabulü için gerekli 9 oy sağlanamamıştı.

AA