Filipinler'de çatışma: 7 ölü

Filipinler'de çatışma: 7 ölü

Filipinler'in güneyinde Ebu Seyyaf ve Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİCK) üyesi aileler arasında çıkan çatışmada 7 kişi öldü.

üslümanların yoğun olarak bulunduğu Basilan'ın Tuburan bölgesindeki silahlıçatışma hakkında bilgi veren polis şefi Mario Dapillosa, çatışmanın kan davalı Ebubekir Palaman ve Jabbar Sandiki aileleri arasında çıktığını belirtti.

İki aileden 7 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden Dapillosa, ailelerin mensup olduğu örgüt üyelerinin de çatışmaya katılması nedeniyle olayların büyüdüğünü ve bu nedenle binden fazla ailenin daha güvenli bölgeye sevk edildiğini kaydetti. Filipinler ordusu, bölgede kontrolü sağlamak için ek destek gönderdi.

Tuburan bölgesi, MİKC'den ayrılarak kurulan Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin (MUKC) kalesi konumunda. Filipin hükümeti ile 1996'de barış anlaşması imzalamasına rağmen MUKC, hükümetin anlaşmanın bazı maddelerine uymadığını ileri sürerek bölgede tehdit alanı oluşturuyor. Filipin hükümeti ile ülkenin güneyindeki MİCK de yıllardır süren çatışmalara son vermek amacıyla 27 Mart'ta tarihi bir barış anlaşması imzalamıştı.

Kaynak: AA