Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Fikri kavmiyyeti tel"in ediyor Peygamber

 
 
Mehmet Akif öyle diyor: "Türk Arapsız yaşamaz, kim ki yaşar der delidir/Türk ise Arabın hem sağ gözü, hem sağ elidir."
Devam eder Akif: "Fikri kavmiyyeti tel"in ediyor peygamber" der.
Akif aslen Arnavuddur. Safahat"ında "Ben ki, evet Arnavudum/İşte perişan yurdum" diye kendini anlatır..
Erdoğan İstanbul"da Arap ülkeleri devlet yetkilileri ile yaptığı toplantıda Mehmet Akif"in bu dizelerine gönderme yaptı..
Adı batsın onu İslâma sokan kaltabanın.. Tefrika girmeden bir millete düşman giremez/Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez..
Bakın bizim sağcılığımız-solculuğumuz uydurma.. Bunlar derin devletin komplosu.. Arap Müslüman solcu olur, Türk Müslüman sağcı..
Arap düşmanı Türk milliyetçilerinin fikir babası kimse, Türk düşmanı Arap milliyetçiliğinin finansmanı, fikir babası aynı kişiler..
Toplum mühendisleri öyle dizayn etmişler.. Sağcıların-Sünnilerin çocukları İmam Hatibe gidecek imam olacak, Alevinin çocuğu öğretmen okuluna, köy enstitüsüne gidecek solcu bir öğretmen olacak. Köyde imamla öğretmen kavga edecek, devlet de gelip milleti bunlardan kurtaracak..
Türk-Kürt, Alevi-Sünni, sağ-sol, ilerici-gerici, İslâmcı-laik ayırımları hep belli merkezlerin ürettiği sorunlardı. Bir takım gençler de bu kanlı ve kirli oyunda gönüllü ve ucuz figüranlar oldular.. Bunun sonucunda birileri aynı ülkenin çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerine kendilerine iktidar ve servet ürettiler..
Bakın ilk lanet, ilk haram faşizmdir.. Irkçılıktır, kavmiyetçiliktir.. Şeytan insandan üstün olduğunu söyledi. Ve Allah tarafından lanetlendi.. Her ırkçı, insana karşı şeytanın yanında yer almış sayılır.
Doğduğumuz ana-babayı biz mi seçtik, doğduğumuz yeri/toprağı, zamanı, derimizin rengini, cinsiyetimizi biz mi seçtik?
Irkçılık yapanlar lanetlenmiş bir iş yapıyorlar.. İlk ırkçı şeytandır.. Kronolojik olarak ikinci haram sınırları aşmaktı. Yasak olan bir şeyi yaptıktan sonra yeryüzü serüveninde ilk haram cinsellik, fuhuşla ilgili idi. Ve buna bağlı olarak dördüncü haram cinayet, kardeş katli oldu.. Irkçılığın günümüzdeki babası siyonizmdir.. "Üstün ırk" anlayışı ile ortaya çıkan siyonizm, komünizm, faşizm ve kapitalizmin fikir babalığını da yaptı..
Burada bir kaç önemli hususu hemen belirtmeliyim. Birincisi, Allah (cc) bizi kavimler halinde yarattı. Kavim var, ama kavmiyetçilik yok. İslâm aklı yüceltir ama akılcılığı değil.. "Millet" ile "milliyet" de aynı şey değildir.. Diğer bir konu da bir ırkı yüceltmek gibi her hangi bir ırkı aşağılamak, onu düşman görmek de negatif bir ırkçılıktır..
Faşistlere göre, mesela Nazilere göre, her şey Almanlar için, Almanlara göre, Almanlar tarafından olmalıydı. Komünistler bunu kendi literatürlerine şöyle tercüme ettiler: Her şey işçi sınıfı tarafından, işçi sınıfı için ve işçi sınıfına göre.. Kapitalistlerin buna cevabı ise her şey paraya sahib olanlar tarafından, vergi verenler tarafından, onlar için ve onlara göre.. "Para Tanrının, çalışana verdiği ödül"dü onlara göre.. Aslında bunların hepsi siyonizmin manevi mirasçısı durumunda.. Kimi kanıyla övündü, kimi doğduğu toprakla, kimi soyu ya da serveti ya da emeği ile övünüyor ve kendini üstün sayıyordu.
Bana göre, kapitalist parası olan değil, "paracı" olandır. Zengin biri kapitalist olmayabilir veya bir işçi, bir yoksul da "kapitalist: paracı" olabilir.. İnancını, dostunu para karşılığı satan herkes kapitalisttir bana göre..
Biz yeryüzünden sorumlu idik, insanlar Adem"in oğlu idi. Tüm insanlar Hz. Ali"nin buyurduğu gibi "ya dinde kardeş ya tende bir eş"di. Adalet esas alınmalı idi. Barışa ulaşmak için, haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumun yanında yer almalıydık. İnsanlar, malları, canları, sevdikleri, inanç ve fikirleri açısından, nesilleri, namusları açısından kendilerini güvende hissetmeliydiler.. Bir kavme olan düşmanlığımızın bile bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmemesi gerekliydi.. Zalim babamız da olsa, mazlum düşmanımız da olsa haklıdan yana olmalıydık..
Erdoğan"ın Arap dışişleri bakanlarına Akif"ten alıntılayarak söylediği sözler, aklıma neler getirdi neler..
Bana göre bu gün İslâm dünyası da dahil, dünyada en yaygın fitne, en yaygın günah ırkçılıkla ilgili.. Kimi dine dayalı, kimi mezhebine, tarikatına dayalı ırkçı refleksler gizliyor derununda.. Oysa Allah (cc) bizi kabileler halinde yarattı ki, tearüf edelim diye.. Kendi adınıza başkalarından ne istiyorsanız, önce siz bunu başkalarına vaat ederek faşizmle mücadeleye başlayabilirsiniz?
Mesela Türkseniz, Müslümansanız Bulgaristan"da Türklerin Türkçe konuşmasını, eğitim görmesini, yayın yapmasını, İmam Hatip okulu açılmasını, İlahiyat Fakültesi açılmasını, mabedlerin serbest olmasını, dinleri açıklama, anlatma, öğretme, dini ibadet ve kıyafetlerini, dini kuralları tam olarak yaşayabilmesini ister misiniz? Eğer öyle ise, hemen buradaki ötekilere bunu sağlamak için onlarla hareket edin..
Bizim geleneğimizde "Vatan yapmak" bir fiil olarak, bir insanın avuçları ile taşıdığı toprağın akmasını, dağılmasını önlemek için çevresini taşlarla örüp, içine tohum ya da fidan dikip o toprağı sulamak, bakmakla ilgili bir anlam taşır. Yoksa Namık Kemal "Vatan yahud Silistre"yi yazınca, vatan kelimesini siyasi anlamda kullanınca kendini mahkemede bulmuştu.. Sonuçta insanlık da, dünya da bir bütün. Onu aşılmaz sınırlarla bölmek ve insanları birbirine karşı kışkırtmak, insanlığa karşı kurulmuş bir tuzaktır. O zaman sınırlar insanları koruyan bir kalkan değil, zaman içinde hapishaneye dönüşüyor.. Yoksa evimizin, bahçemizin, mahallemizin de sınırları vardır ve olacaktır.. Bizim geleneğimizde yurt vardı. Irkçılık ölümcüldür. Sürekli bölünür.. Birkaç gün önce Kırgız ve Özbekler arasında onlarca kişinin ölümüne yol açan olayları hatırlayın..
Ben ırkçılıkla bazı futbol, hatta diğer bazı fanatik spor taraftarlarının tutumları arasında garip ve marazi bir yakınlık olduğunu düşünüyorum.. Tam da Güney Afrika"daki kupa maçları arefesinde bunu not etmek istedim..
Müslüman Akif"in çığlığı ile noktalayalım yazımızı:
Hani, milliyetin İslâm idi... Kavmiyyet de ne?/Sarılıp sımsıkı dursaydın ya milliyetine
Arnavutluk ne demek? Var mı şeriatta yeri?/Küfr olur, başka değil, kavmini sürmek ileri.
Arabın Türk"e, Lazın Çerkeze, yahut Kürde/Acemin Cinliye rüchanı mı varmış? Nerde!
Müslümanlıkta anasır mı olurmuş? Ne gezer!/Fikri kavmiyyeti tel"in ediyor Peygamber.
En büyük düşmanıdır Ruh-u Nebi tefrikanın/Adı batsın onu İslâma sokan kaltabanın.
Ne Araplık, ne de Türk"lük kalacak aç gözünü/Dinle Peygamberi Zişanın ilahi sözünü
Türk Arapsız yaşayamaz, kim ki yaşar der, delidir!/Arabın, Türk ise hem sağ gözü, sağ elidir,
Veriniz başbaşa; zira sonu hüsran-ı mübin/Ne hükümet kalıyor ortada, billahi ne din!
Medeniyyet! Size ne zamandan beridir diş biliyor/Evvela parçalamak, sonra da yutmak diliyor.. Selam ve dua ile...

vakit

Bu yazı toplam 2246 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar