Fidan'ı İfadeye Çağıran Savcı Erzurum'a Gönderildi

Fidan'ı İfadeye Çağıran Savcı Erzurum'a Gönderildi

Şike savcısı Mehmet Berk Balıkesir'e, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran Savcı Sarıkaya ise Erzurum'a gönderildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) kararnamesiyle kamuoyunun yakından takip ettiği birçok soruşturmaya bakan savcı ve hakimler İstanbul dışına atandı.

Kararname ile Balyoz davasının görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığından Uşak Hakimliği’ne atandı. Daha önce İstanbul’da görev yapan ve bir süre Balyoz soruşturmasında görev alan Karşıyaka Savcısı Ali Haydar Kırşehir Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi. Balyoz soruşturması savcılarından olan Hüseyin Ayar ise Küçükçekmece Savcılığı’ndan Samsun Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

İstanbul merkezli KCK soruşturmasına bakan eski özel yetkili savcılardan Adnan Çimen, Büyükçekmece Savcılığı’ndan Sivas Cumhuriyet Savcılığı’na tayin edilirken Balyoz soruşturması ve Deniz Seki’nin uyuşturucu soruşturmasını yürüten eski özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar, Bakırköy Savcılığı’ndan Gaziantep Savcılığı’na atandı.

HSYK’da daire başkanı iken daha sonra yapılan seçimlerde kendine yer bulamayan ve Bakırköy Savcılığı’na atanan İbrahim Okur, bu kararname ile İstanbul Anadolu Hakimliği’ne atanırken Şike davasının ve Oda tv davalarının önceden görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üye hakimlerinden Hikmet Şen, İstanbul Hakimliği’nden Van Hakimliği’ne atandı.

MEHMET BERK BALIKESİR'E

Kararname ile Şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk de Bakırköy Savcılığı’ndan Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

MİT MÜSTEŞARINI İFADEYE ÇAĞIRAN SAVCI ERZURUM’A ATANDI

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağıran eski özel yetkili savcılardan Sadrettin Sarıkaya, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’ndan Erzurum Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.